Ugrás a tartalomra

Zöldkártya nélkül is utazhatunk Bosznia-Hercegovinába

2020-10-19
18:43
Forrás
VajdaságMa, 021.rs
Mától zöldkártya nélkül is beutazhatnak a szerb állampolgárok Bosznia-Hercegovinába - közölte a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség.

Ez azt jelenti, hogy ha Szerbiából gépjárművel kívánunk belépni Bosznia-Hercegovina területére, akkor már nem kérik el a zöldkártyát. A bosznia-hercegovinai rendszámtáblás járművek egyébként ugyanígy szabadon beléphetnek Szerbiába. A határátlépéshez mindkét irányba csupán arra van szükség, hogy a gépjármű rendelkezzen biztosítási fedezettel, és megfelelő regisztrációval. A Szerbiai Autó-Motoros Szövetség emlékeztet arra, hogy a zöldkártya továbbra is kötelező okmánynak számít Észak-Macedóniába, Oroszországba, Fehéroroszországba, Ukrajnába, Moldáviába, Albániába, Törökországba, Izraelbe, Iránban, Marokkóba és Tunéziába, míg az Európai Unió országaiba és Svájcba nem szükséges. 

Bosznia-Hercegovina
zöldkártya
Szerbiai Autó-Motoros Szövetség

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.