Ugrás a tartalomra

10 éves a Nyers István Labdarúgó Akadémia

2021.10.16
10:39
2021.10.16
17:39
Forrás
Pannon RTV
10 éves fennállását ünnepli a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia. Ünnepi műsor keretében emlékeztek meg az elmúlt évtized legszebb pillanatairól.

A sportegyesület himnuszával kezdődött az ünnepség. Ezt követően Utasi Jenő elnök ismertette az akadémia elmúlt tíz év legszebb pillanatait, valamint könyvbemutatókra is sor került.

Az eseményen jelen volt Bocskay Bertalan futballista is, aki nemrég igazolt a magyarországi Honvédtól a topolyai TSC-hez.

A tíz év alatt több száz gyermek választotta a tóthfalusi akadémiát. A kisoroszi Csőke Flórián három éve tagja az akadémiának. Véleménye szerint a fejlődéshez miden körülmény adott, már csak a kitartás és a sok gyakorlás kell: „Nagyon is ajánlom ezt az akadémiát mindenkinek, mivel nagyok jók az itteni feltételek, nagyon jók az edzők, jól lehet fejlődni és jók az edzések.”

Tíz évvel ezelőtt az intézménynek még saját futballpályája sem volt, az akkori korosztály más települések pályáján edzett. Azóta viszont két füves és egy műfüves pályával is gazdagodott.

Rúzsa Iván, az U17-es csapat edzője tíz évvel ezelőtt került akadémiára, mint játékos: „A képzés sokat változott attól a kortól, mivel a foci és a szakma is fejlődik és nekünk követni kell ezt az utat, és ugyanígy a focisták is fejlődnek és ezt jól mutatja az, hogy két korosztállyal a másodosztályban versenyzünk, a cél pedig az, hogy jövőre a harmadik korosztályt is a felhozzuk erre a szintre. Jelenleg szerintem ez a realitás itt nekünk.”

Pár héttel ezelőtt az akadémia egy saját edzőteremmel is bővült, ami a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. Kevesebb erőgéppel rendelkezik, mint egy átlagos edzőterem, viszont olyan sporteszközök találhatóak meg, amik teljes mértékben segítik a fiatal sportolók erőnlétét.

Kiss Lajos erőnléti edző: „Nem az az elsődleges célja ezeknek a diákoknak, hogy tömeget növeljenek, hanem az, hogy megkapják azokat az alap felkészültséghez szükséges gyakorlatokat, amik őket, elsősorban a mindennapi életben, fogják támogatni, és aztán erre tudjuk a sportspecifikus felkészítést ráépíteni.”

Az intézmény 2011. október 10-én nyitotta meg kapuit, azóta számos beruházás megvalósult, ami lehetővé teszi azt, hogy az akadémia továbbra is az utánpótlás képzésre fektesse a hangsúlyt.

Utasi Jenő, a Nyers István Labdarúgó Akadémia elnöke: „A jövőkép itt biztosítva van számukra, ha kitartanak és tehetségesek. Hiszen a topolyai TSC labdarúgó akadémiával szoros a kapcsolatunk, hiszen mi vagyunk az alközpontja, az adorjáni Tisza Labdarúgó Klubbal szintén van egy megállapodásunk.”

Várhatóan jövő májusára elkészül a sportcsarnok, illetve tervek között szerepel egy kapusok számára kialakított pálya és egy úszómedence kiépítése is.

Nyers István Labdarúgó Akadémia
Tóthfalu
jubíleum
Utasi Jenő

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.