Ugrás a tartalomra

117 millió dinár vajdasági sportszövetségeknek

2022.02.09
17:33
2022.02.09
17:49
Forrás
Pannon RTV
117 millió dinárral támogatja a vajdasági ágazati sportszövetségek rendes és különleges tevékenységét a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság. A szerződéseket ma írták alá Újvidéken.

Elhangzott, jelentősen nőtt a támogatások összege az előző évekhez képest, a sportkultúra, a rendezvények, az infrastruktúra és az eredmények javítása érdekében.

Idén 88 millió dinárral támogatja az illetékes tartományi titkárság a vajdasági sportszövetségek rendszeres tevékenységét, valamint 29 millió dinárt szán külön tevékenységekre.

Jasmina Juras, elnök, Vajdasági Sportszövetség: „A különleges programok közé tartozik a műszaki karbantartás, a termek kiépítése, felszerelés vásárlása, de nemzetközi és országos versenyek és események szervezése, valamint a sport fejlesztése is, a fiatalokkal kezdve. Emellett a jobb feltételek megteremtése is a sportoláshoz.”

A Vajdasági Tenisz Szövetség 2 millió dinárt kapott, amivel a klubokat segítik majd nemzetközi megmérettetések szervezésében hazai pályán.

Dušan Milojković, főtitkár, Vajdasági Tenisz Szövetség: „Az ilyen tornák szervezésének valójában az a célja, hogy segítsünk a vajdasági és szerbiai teniszezőinknek eredményeket elérni a ranglistán, utána pedig, hogy mit csinálnak, az csak tőlük függ.

A rendszeres tevékenységek és nemzetközi sportesemények támogatása mellett a titkárság a tehetséges fiatal sportolók ösztöndíjprogramjával is segíti az ifjú versenyzőket.

Kormányos László, sporttal és ifjúsággal megbízott tartományi segédtitkár: „Abból eredően tudjuk, már vannak olyan kiválóságok, mint Világos Adriana, aki junior világbajnok volt a tavalyi év folyamán, és nagyon értékes és hasznos beruházás a sporteredmények fejlesztésébe, és így Vajdaság is és maga a titkárság is komoly figyelmet fordít erre a célra.”

2022-ben 57 ágazati sportszövetséget támogat a titkárság.

Dane Basta, tartományi sport- és ifjúsági titkár: „Remélem, hogy az együttműködésünk a továbbiakban is ilyen jó és sikeres lesz, mivel közös céljaink vannak, hogy fejlesszük a sportot, bajnokokat teremtsünk, de minél több fiatalt is motiváljunk és bekapcsoljunk a sport- és rekreációs tevékenységekbe. Ezáltal pedig közösen egy jó társadalmat alkossunk.”

A támogatási szerződéseket a sportszövetségekkel Újvidéken, a tartományi kormány épületében írták alá.

Sportszövetség
Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság
Újvidék
szerződés
Vajdaság
Jasmina Juras
elnök
Vajdasági Sportszövetség
Dušan Milojković
főtitkár
Vajdasági Tenisz Szövetség
Kormányos László
Dane Basta

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű