Ugrás a tartalomra

17 vajdasági általános iskola kapott sportfelszerelést

2021.11.09
15:35
2021.11.09
17:05
Forrás
Pannon RTV
Az adományt a Vajdasági Iskolasport Szövetségen keresztül a hollandiai Sport a Gyermekekért Alapítvány humanitárius szervezet biztosította. A szerződéseket az iskolák képviselőinek a szövetség elnöke és a tartományi sport- és ifjúsági titkár adta át.

Az adományozott felszerelésben többek között szőnyegek, ugródeszkák, svéd falak, tornapadok, svédszekrény és kézilabda kapuk találhatók.

Tandari Ferenc, igazgató, Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta: „Az iskolánk az 108 éves, de egy évvel ezelőtt felújították. Ezért gondoltuk, hogy a szereket is felújítjuk mindenféleképpen, mivel jön a tél, télen inkább a szertorna van előtérben, ami a testnevelést illeti, és ez nagyon szükséges számunkra.”

A pályázatot a Vajdasági Iskolasport Szövetség írta ki márciusban. 56 vajdasági általános iskola jelentkezett öt közigazgatási körzetből.

Branislav Tešić, elnök, Vajdasági Iskolasport Szövetség: „A körzeti koordinátorokkal való tanácskozás alapján úgy beszéltük meg, hogy ebben az első körben a leginkább rászoruló iskolák kapják az adományt, a második körben pedig biztos megbeszéljük, ami ezt illeti. Úgy gondolom tehát, hogy ez a kölcsönös megelégedést szolgálja majd, és minden bizonnyal nagyban hozzájárul az iskolai munka minőségének javításához.”
 

Két teherautónyi felszerelés érkezett, amit két körben adnak át. A második körre várhatóan a következő év elején kerül sor.

Dane Basta, tartományi sport- és ifjúsági titkár: „Úgy mértük fel, hogy a teljes felszerelés értéke 80-100 ezer euró körül van. A felszerelés csúcsminőségű, Janssen-Fritsen. Nem új, lett használva, de nagyon jó állapotban van, tehát biztos sokat fog segíteni az általános iskolásainknak, hogy minél jobban elsajátítsák a gimnasztikát az iskoláikban.”
 

A Vajdasági Iskolasport Szövetség a kezdeményezést a szabadkai városi iskolai sport- és testnevelő tanárok szövetségével és a szabadkai SuTeam sportiskolával közösen valósította meg.

Vajdaság
sport központ
sportszerek
Dane Basta

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.