Ugrás a tartalomra

20 magyar és 9 szerb érem - Véget ért a tokiói olimpia

2021.08.08
15:54
2021.08.11
19:23
Forrás
Pannon RTV
Magyarország 20 éremmel a 15., míg Szerbia a 28. helyen zárt 9 megszerzett éremmel.

A 32. nyári olimpiai játékok két és fél hetes eseménysorozata az Olimpiai Stadionban rendezett záróünnepséggel ért véget, amelyen a szerb zászlót az aranyérmes karatés, Jovana Preković, a magyart pedig Kopasz Bálint, a kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka vihette.

Az olimpiai lobogót Koike Juriko tokiói kormányzó átadta Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, aki Anne Hidalgónak, a három év múlva rendező Párizs polgármesterének nyújtotta át azt. A hivatalos program a láng kialvásával és tűzijátékkal ért véget.

A 2020-as tokiói olimpiai játékokon összesen 206 nemzet vett részt, ennyi tagja van a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Versenyzőik 33 sportág 339 versenyszámában mérhették össze tudásukat. Az idei olimpián négy új sportág is debütált, a gördeszka, a szörf, a karate és a sportmászás. Emellett most mutatkozott be a kosárlabda 3x3-as ága is, valamint a kerékpározáson belül a freestyle bmx.

A tokiói olimpián több mint 11 ezer sportoló vett részt, ebből az amerikai olimpiai csapat versenyzői voltak a legtöbben, 650-en. A legtöbb aranyérmet a 24 éves amerikai úszó Caeleb Dressel nyerte, összesen öttel térhet haza. Ő az első úszó a történelemben, aki ugyanazon az olimpián 50 méteres gyorsúszásban, 100 méteres gyors- és pillangóúszásban is első helyet ért el.

Tokió
olimpia
záróünnepség
magyar
szerb
érem
Szerbia
Magyarország

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.