Ugrás a tartalomra

20 millió eurót veszíthet a Barca

2020.04.18
19:40
Forrás
MTI
A spanyol futballbajnoki címvédő FC Barcelona legalább 20 millió eurót veszít, ha nézők nélkül rendezik meg a szezonból még hátralevő hazai mérkőzéseit.

A Marca spanyol sportnapilap számításai szerint átlagosan 3,3 millió euró körül van egy-egy otthoni meccs jegybevétele, emellett további mínuszokat jelent a klub számára, hogy a koronavírus-járvány miatt zárva tart a Barca múzeuma, és szünetel az árusítás az ajándékboltokban is. A pénzügyi nehézségekből fakadó szorítások akár radikális lépésekre is késztethetik a katalán futballklub vezetését, a játékosok akár jelentős részét is kiárusíthatja.

A Barcelona a La Liga küzdelmeinek félbeszakításáig 27 bajnokit játszott le a 38 fordulóból, s vezet a Real Madrid előtt. A katalánok elitalakulata amellett érdekelt a Bajnokok Ligájában is, így a Camp Nou Stadionban esedékes nemzetközi meccsek bevétele is hiányzik a költségvetésből.

A pénzügyi nehézségekből fakadó szorítások akár radikális lépésekre is késztethetik a katalán futballklub vezetését, amely - az ESPN tévé híre szerint - a játékosok akár jelentős részét is kiárusíthatja. Védettséget csupán három labdarúgó élvez, a legfőbb "érinthetetlen" Lionel Messi mellett állítólag semmiképpen sem adnának túl a kapus Marc-Andre ter Stegenen és a középpályás Frenkie de Jongon.

Barca
Barcelona
futballbajnok
címvédő
veszít
katalán
Lionel Messi
Marc-Andre ter Stegen
Frenkie de Jong

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű