Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A 2018-as év legjobb sportolóit díjazták Magyarkanizsán

2019-02-23
08:20
2019-02-23
19:13
Forrás
Pannon RTV
Kiosztották a 2018-as év sportolói díjait Magyarkanizsán. A nők közül Živković Marina atléta lett a tavalyi év legjobbja. A férfiak közül pedig Petrović Dejan birkózó teljesítményét emelték ki.

A 2018-as évben 10 legjobban teljesítő magyarkanizsai sportoló kapott serleget, köztük Fábián Anna, aki a Potisje Birkózóklub tagja. Ő a felnőtt korosztályban nyújtott kimagasló eredményeiért vehette át az elismerést.

Fábián Anna, birkózó, Potisje Birkózóklub, Magyarkanizsa: „Nagyon örülök, hogy ezt a kitüntetést megkaphattam. Ami elkeserít az az, hogy felnőtt korosztályban már nagyon kevés a sportoló jelölt. Bízom benne, hogy a fiatalok nem fognak ennyire elveszni, de nagyon örülök, és ez nagy megtiszteltetés.”

Az atlétika klub is remekül teljesített. Az év női sportolójának Živković Marinát választották.

Živković Marina, Partizán Atlétika Klub, Magyarkanizsa: „Nagyon remélem, hogy idén még jobb eredményeket fogok elérni. Ebben az évben nagyon jó eredményeket értem el, a Balkán bajnokságon második lettem és egy junior rekordom is van a hétpróbában.”

Petrović Dejan birkózó két vállra fektette a kihívóit. Ő lett a 2018-as év legjobb férfi sportolója.

Petrović Dejan, birkózó, Potisje Birkózóklub, Magyarkanizsa: „Azt hiszem, hogy ezt úgy érdemeltem ki, hogy junior országos bajnok lettem, valamint U23-as országos bajnok. Most a következő legfontosabb versenyem az U23-as Európa-bajnokság lesz.”

A 16 kiosztott elismerésből és serlegből 10-et a Potisje Birkózóklub vihetett haza, hiszen a kitüntetett sportolók mellett a legsikeresebb klub címet is ők tudhatják magukénak. A tavalyi év legjobb edzőjének Újhelyi Sándor birkózóedzőt választották: „Ez számomra is és a klubnak is egy kitüntetés, tehát egy elismerés, hogy jól dolgoztunk, jó eredményeket értünk el a tavalyi évben. A kis pioníroktól kezdve egészen a felnőttekig minden korosztályban érmet szereztünk.”

Kitüntetésben részesült még Veselinov Dejan, a Horgos 1911 Labdarúgó Klubból, a tóthfalusi Nyers István Akadémiából Ábrahám Dániel, és az  U-17/U-19-es csapat, valamint a Kanizsa Úszóklubból Hajdú Endre és Mészáros Etelka.

Magyarkanizsa
év sportolói

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.