Ugrás a tartalomra
http://oldtraffordfaithful.com

2021-től indul a harmadik európai futballkupa

2018.12.03
10:31
Forrás
index.hu
2021-től új európai kupasorozat indul - erről döntött az Európai Labdarúgó-szövetség dublini kongresszusán.

Aleksander Ceferin UEFA-elnök szerint így még több ország, még több csapat tud bekapcsolódni a nemzetközi kupákba. Az UEL2-ben 32 csapat jut majd el a főtáblára, nyolc négycsapatos csoport lesz. A csoportgyőztesek automatikusan továbbjutnak, a másodikoknak azonban játszaniuk kell az Európa Liga csoportharmadikjai ellen, hogy a legjobb 16 közé kerüljenek. Az UEL2 meccseit csütörtökre teszik 16:30-as meccskezdési időponttal. A BL- és EL-meccsek maradnak a mostani helyükön. A sorozatban legalább 34 ország vehet majd részt, legalábbis a selejtezőkben. Minden ország indíthat csapatot mindhárom sorozatban, a kvótáik nem változnak a jelenlegi helyzethez képest. 

Dublin
Aleksander Ceferin
labdarúgás

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.