Ugrás a tartalomra

2021-től indul a harmadik európai futballkupa

2018.12.03
10:31
Forrás
index.hu
2021-től új európai kupasorozat indul - erről döntött az Európai Labdarúgó-szövetség dublini kongresszusán.

Aleksander Ceferin UEFA-elnök szerint így még több ország, még több csapat tud bekapcsolódni a nemzetközi kupákba. Az UEL2-ben 32 csapat jut majd el a főtáblára, nyolc négycsapatos csoport lesz. A csoportgyőztesek automatikusan továbbjutnak, a másodikoknak azonban játszaniuk kell az Európa Liga csoportharmadikjai ellen, hogy a legjobb 16 közé kerüljenek. Az UEL2 meccseit csütörtökre teszik 16:30-as meccskezdési időponttal. A BL- és EL-meccsek maradnak a mostani helyükön. A sorozatban legalább 34 ország vehet majd részt, legalábbis a selejtezőkben. Minden ország indíthat csapatot mindhárom sorozatban, a kvótáik nem változnak a jelenlegi helyzethez képest. 

Dublin
Aleksander Ceferin
labdarúgás

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.