Ugrás a tartalomra

A 2022-es év legjobb sportolóit díjazták Zentán

2023.02.18
08:56
2023.02.18
16:44
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepségen, amelyet a Városháza Andruskó dísztermében tartottak, kiemelték, hogy Zenta község sportolói jelentős szerepet töltenek be országos és nemzetközi viszonylatban is a különböző sportágakban.

Több éves hagyomány, hogy a Tisza-menti község Sportszövetsége díjazza a kiemelkedő, a város hírnevét öregbítő eredményt elért sportolókat. Jelenleg mintegy ezer regisztrált sportolóval büszkélkedhet a település – mondta Bicók Róbert, Zenta község Sportszövetségének elnöke. Kiemelte: „A zentai sportolók évről-évre jobbnál-jobb eredményekkel kápráztatnak el bennünket. Mikor már azt hiszi az ember, hogy már nem lehet jobb, erre a következő évben még rádobnak egy lapáttal. Erre nagyon büszkék vagyunk.”

Zenta község területén jelenleg nyolc különböző klub működik. A 2022-es év legeredményesebb sportegyesületének járó díjat a Zentai Atlétika Klub, a legjobb csapatnak pedig a helyi Kézilabda Klub U12-es fiú csapatát választották.

Balla Kolos, a Zenta Kézilabda Klub utánpótlásedzője: „Óriási ösztönzés lesz ez mindenki számára, klubon belül a kicsiknek, a nagyoknak, a vezetőségnek, legfőképp nekem, aki az utánpótlással foglalkozik. Remélem a gyerekek meglátják, hogy a befektetett munka megtérül.”

Taroltak a birkózók is, ugyanis pionír kategóriában a felsőhegyi Hercules Birkózó Egyesület versenyzője az országos bajnoki címet szerző Mihajlo Mitrović és a szintén országos bajnok Nataša Vuković teljesítményei érdemeltek díjat. A kadettok között Bácsi Virág gerelyhajítót és Vámos Antalt a zentai Birkózó Klub tehetségét díjazták.

Vámos Antal: „Nagyon örülök a múlt évi eredményeimnek, azért mert az EB-n 5. lettem és az nagyon nagy siker volt számomra, mert nem hittem el, hogy aznap úgy fogok birkózni, mint egy őrült. Nagyon jól birkóztam. A Balkán bajnokságot pedig sikerült megnyernem. Lettem.”

Junior kategóriában a Tiszavirág Kajak Klub versenyzője Gere Katalin és a birkózó Mario Vuković, a felnőtteknél a tavalyi évben elképesztő sikereket produkáló Világos Adriana gerelyhajító és Subotić Marko kajakozó lettek díjazva.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Az önkormányzat büszke arra, hogy Zenta községben nagyon sok kiváló sportegyesület, és egyéni sportoló dolgozik. Számunkra ez azt jelenti, hogy a város hírnevét tudják öregbíteni különböző rendezvényeken.”

Nem olimpiai sport kategóriában Kéri Valentina kick-box versenyző vehetett át díjat. A 2022-es év edzőjének járó elismerést Világos Györgyi edző érdemelte ki. Továbbá különdíjban részesült Szabó Szebasztián úszó és Nemes Máté birkózó is.

Zenta
Bicók Róbert
Balla Kolos
Vámos Antal
Czegledi Rudolf
év sportolói

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.