Ugrás a tartalomra

25. Euro Show Dance Fest Magyarkanizsán (videó)

2017-04-22
14:13
Magyarkanizsán ma rendezték meg a jubiláris, 25
Magyarkanizsán ma rendezték meg a jubiláris, 25. Euro Show Dance Fest nemzetközi táncversenyt. A Gyógyfürdőben hat ország 30 táncklubjának mintegy 1.250 táncosa mutatkozott be. A táncparketten egymás érték a látványos táncprodukciók. A gyerekek és a fiatalok négy kategóriában versenyeztek. A szegedi Csányi Gergő öt éve táncol. Magyarkanizsán akrobatikus rock and roll-lal lépett fel serdülő párosban, egyelőre komolyabb akrobatikus elemek nélkül. „Mi még nem dobálhatunk lányokat, majd csak juniorban, de nehezek. Már próbálgatunk, de én mindenkinek mondom, hogy nehéz.” magyarkanizsa tanc 4 A nagyszabású táncrendezvényen 371 versenyprodukciót kell értékelnie a nemzetközi zsűrinek. A zsűri veszprémi tagja, Kiszelyné Czibik Tünde úgy véli, hogy egyes táncprodukcióknál többet várnak el tanáraik a gyerekektől, mint kellene. „Nem úgy fogalmaznék, hogy túl van terhelve, hanem nincs előkészítve olyan tréningalappal az izomzat, mint amilyen mozgássort a koreográfia megkíván.” magyarkanizsa tanc 2 A jubiláló rendezvényt megnyitó Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere a résztvevők mellett elsősorban a szervezőknek, az M-Plusz Táncklubnak és a Sport Mindenkiért Egyesületnek köszönte meg azt, hogy már negyed évszázada látja vendégül Magyarkanizsán a környező országok legjobb táncosait. A zsűrit idén is ismert nemzetközi szaktekintélyek alkották  tudtuk meg Sóti Erzsébet főszervezőtől. „A mai napon húsz zsűritag váltja egész nap egymást, Spanyolországtól Horvátországon keresztül, Magyarország, Szlovákia, Szerbia, Románia, Bosznia, tehát a környező országokból, de a legmesszebbről, Barcelonából Alessia Lopez érkezett.” magyarkanizsa tanc 1 A hat résztvevő országot, a sok klubot és a rengeteg résztvevőt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a táncversenyek jó lesz, ha ma éjfélig befejeződnek.Magyarkanizsa
Euro Show Dance Fest

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.