Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

40. Futó– és Úszófesztivál Magyarkanizsán

2022.08.13
21:23
2022.08.14
15:36
Forrás
Pannon RTV
Az úszásra 200-an, a futásra közel 400-an neveztek be.

Az idén negyvenedik alkalommal adott otthont Magyarkanizsa a nagy múltra visszatekintő Futó– és Úszófesztiválnak.

A sport jegyében telt a szombat Magyarkanizsán. Több korosztályban és kategóriában indulhattak a versenyzők - úszásnál 200 és 570 méteres, illetve 3 kilométeres szakaszt úszhattak le. Buják Nikoletta, Németország: „3 kilométert úsztam, és jó volt a víz, nem hideg és nem is túl meleg, megfelelt és élveztem, jó volt, tetszett.”

A futásnál 900, 1400 és 2600 méteres, valamint 4,3 és 10 kilométeres távon nevezhettek be az érdekeltek. Gellért József és Gellért Józsefné Éva, Budapest, Magyarország: „Kitűnő volt a szervezés, négy kilométeren indultunk, ugyanis a mi korunknak ez már bőven elég, nagyon jó volt a szervezés, a frissítő állomások, és a lelkes lakosságnak köszönjük szépen.”

Az aquatlon, azaz az XL megmérettetésben több mint 50 sportoló vett részt. Mészáros Kornél, elnök, Partizan Atlétika Klub: „Nagy, sikeres rendezvényre sikerült ez a jubileumi negyvenedik, kétszáz feletti úszónk volt, és megközelítőleg 400 a kis távon a futókkal, sőt, az óvodások olyan sokan voltak, mint még soha.”

A fesztivál a sportversenyek lebonyolítását követően nem ért véget, este koncerttel várták a versenyzőket és a kilátogatókat.

úszás
futás
Mészáros Kornél

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.