Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

40. Futó– és Úszófesztivál Magyarkanizsán

2022.08.13
21:23
2022.08.14
15:36
Forrás
Pannon RTV
Az úszásra 200-an, a futásra közel 400-an neveztek be.

Az idén negyvenedik alkalommal adott otthont Magyarkanizsa a nagy múltra visszatekintő Futó– és Úszófesztiválnak.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A sport jegyében telt a szombat Magyarkanizsán. Több korosztályban és kategóriában indulhattak a versenyzők - úszásnál 200 és 570 méteres, illetve 3 kilométeres szakaszt úszhattak le. Buják Nikoletta, Németország: „3 kilométert úsztam, és jó volt a víz, nem hideg és nem is túl meleg, megfelelt és élveztem, jó volt, tetszett.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A futásnál 900, 1400 és 2600 méteres, valamint 4,3 és 10 kilométeres távon nevezhettek be az érdekeltek. Gellért József és Gellért Józsefné Éva, Budapest, Magyarország: „Kitűnő volt a szervezés, négy kilométeren indultunk, ugyanis a mi korunknak ez már bőven elég, nagyon jó volt a szervezés, a frissítő állomások, és a lelkes lakosságnak köszönjük szépen.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az aquatlon, azaz az XL megmérettetésben több mint 50 sportoló vett részt. Mészáros Kornél, elnök, Partizan Atlétika Klub: „Nagy, sikeres rendezvényre sikerült ez a jubileumi negyvenedik, kétszáz feletti úszónk volt, és megközelítőleg 400 a kis távon a futókkal, sőt, az óvodások olyan sokan voltak, mint még soha.”

A fesztivál a sportversenyek lebonyolítását követően nem ért véget, este koncerttel várták a versenyzőket és a kilátogatókat.

úszás
futás
Mészáros Kornél

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.