Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

400. közös edzését tartotta a szabadkai Trón Futóklub

2019-03-14
21:56
2019-03-15
19:02
Forrás
Pannon RTV
A helyszín ezúttal is a palicsi úti kerékpárút volt. A jubileum alkalmából csaknem 50 futó állt rajthoz, hogy lefussa az 6 kilométeres távot.

2011-ben a Trón Futóklub tagjai úgy döntöttek, hogy közös edzéseiket szeretnék egy forgalmas helyen megtartani, ezzel is népszerűsítve a sportágat. Ennek már 8 éve. Csütörtök este rajtolt el a 400. közös edzés.

Az éves során összesen 255 futó próbálta ki magát ezen a 6 kilométeres távon. A közös edzés egyre népszerűbb a hölgyek körében is.

Jamanta Šafranj, futó, Trón Futóklub: „2011-ben volt az első tréningfutás. Én egy évvel később futottam le az első futamomat. Csaknem hét éve futok itt, de mondhatom, hogy az elmúlt egy-két évben nagyon megnőtt a nők száma.”

Kőszegi Zoltán hosszú évekig kerékpározott, de egy idő után úgy döntött, hogy kipróbálja magát a futópályán is. Nem bánta meg, hiszen egyre jobban teljesít, tavaly futotta le legjobb maratoni idejét. A közös csütörtöki edzéseken rendszeresen részt vesz: „Öt éve járok, pontosan öt éve múlt márciusban. Kedvelem, jólesik a futás, jólesik a testmozgás. Ez az életem tulajdonképpen. A versenyek, az edzések.”

A futókkal a kerékpárúton közlekedők is rendkívül toleránsak.

Teleki György, elnök, Trón Futóklub: „Szerintem most már ennyi év alatt megszoktak bennünket. Tudják, ha csütörtök délután 6 vagy 7 - a nyári időben 7 óra, amikor van a start - akkor itt emberek futkároznak. Nem volt soha semmilyen incidens, de mi is vigyázunk, nem csinálunk rumlit a bicikliúton, hagyunk helyet a kerékpárosoknak is.”

A jubileumi közös edzés leggyorsabb futója Edvard Halas lett, aki 21 perc 51 másodperc alatt teljesítette a távot. A Trón Futóklub tagjai továbbra is minden kezdő vagy haladó futót szívesen látnak a csütörtöki edzéseken.

Szabadka
Trón Futóklub

Most

17:49

Forma-1 - Hamilton győzött Monacóban

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, és ezzel 17 pontra növelte az előnyét az összetett pontversenyben.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.