Ugrás a tartalomra

400. közös edzését tartotta a szabadkai Trón Futóklub

2019.03.14
21:56
2019.03.15
19:02
Forrás
Pannon RTV
A helyszín ezúttal is a palicsi úti kerékpárút volt. A jubileum alkalmából csaknem 50 futó állt rajthoz, hogy lefussa az 6 kilométeres távot.

2011-ben a Trón Futóklub tagjai úgy döntöttek, hogy közös edzéseiket szeretnék egy forgalmas helyen megtartani, ezzel is népszerűsítve a sportágat. Ennek már 8 éve. Csütörtök este rajtolt el a 400. közös edzés.

Az éves során összesen 255 futó próbálta ki magát ezen a 6 kilométeres távon. A közös edzés egyre népszerűbb a hölgyek körében is.

Jamanta Šafranj, futó, Trón Futóklub: „2011-ben volt az első tréningfutás. Én egy évvel később futottam le az első futamomat. Csaknem hét éve futok itt, de mondhatom, hogy az elmúlt egy-két évben nagyon megnőtt a nők száma.”

Kőszegi Zoltán hosszú évekig kerékpározott, de egy idő után úgy döntött, hogy kipróbálja magát a futópályán is. Nem bánta meg, hiszen egyre jobban teljesít, tavaly futotta le legjobb maratoni idejét. A közös csütörtöki edzéseken rendszeresen részt vesz: „Öt éve járok, pontosan öt éve múlt márciusban. Kedvelem, jólesik a futás, jólesik a testmozgás. Ez az életem tulajdonképpen. A versenyek, az edzések.”

A futókkal a kerékpárúton közlekedők is rendkívül toleránsak.

Teleki György, elnök, Trón Futóklub: „Szerintem most már ennyi év alatt megszoktak bennünket. Tudják, ha csütörtök délután 6 vagy 7 - a nyári időben 7 óra, amikor van a start - akkor itt emberek futkároznak. Nem volt soha semmilyen incidens, de mi is vigyázunk, nem csinálunk rumlit a bicikliúton, hagyunk helyet a kerékpárosoknak is.”

A jubileumi közös edzés leggyorsabb futója Edvard Halas lett, aki 21 perc 51 másodperc alatt teljesítette a távot. A Trón Futóklub tagjai továbbra is minden kezdő vagy haladó futót szívesen látnak a csütörtöki edzéseken.

Szabadka
Trón Futóklub

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.