Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

4500 részvevője van a 8. Vajdasági Iskolai Ifjúsági Olimpiának

2018-05-17
15:11
2018-05-17
18:01
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki SPENS sport- és üzletközpontban ma kezdődött az ünnepélyes megnyitó, melyen büszkén vonultak fel és parádéztak a részvevő csapatok.

A szabadkai Kucsera Tamás az észak-bácskai körzet színeiben versenyez.

Kucsera Tamás, elsős diák, Jovan Mikić Á.I., Szabadka:
„- Akadályokat átugrunk meg szoktuk bedobni a labdát a gólba, meg ilyeneket.
- És te miért szeretsz a sportiskolába járni?
- Mert szeretek tornázni, meg futni meg ilyenek.
- Izgulsz?
- Igen.
- És milyen eredményre számítotok?
- Szerintem nyerni fogunk.”

Az inđijai Teodora Mladenović 600 méteres síkfutásban szerepel. A helyi atlétika klub tagjaként évek óta jár versenyekre.

Teodora Mladenović, Inđija Atlétika Klub, Inđija: „Szerintem az atlétika a legszebb sport, azt mondják, hogy a sportok királynője.
- Milyen eredményeid vannak eddig, és mire számítasz ezen a versenyen?
- Szeretnék minél jobb eredményt elérni, egyébként úgy gondolom, hogy az eddigi eredményeim egész jók.”

A diákolimpia május 20-ig tart. Az általános iskolások 14 különböző sportágban mérik össze tudásukat. Az első napon többek között cselgáncs és íjászat volt műsoron, de a folytatásban lesz röplabda, kosárlabda, atlétika, szertorna, asztalitenisz, és sok más sportág is.

A négynapos rendezvényt Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke nyitotta meg. Az ünnepségen számos sikeres és ismert sportoló is ott volt, illetve több tisztségviselő is a tartományi és a városi vezetésből.

Vajdasági Iskolai Ifjúsági Olimpia
Újvidék
Đorđe Milićević

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.