Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

4500 részvevője van a 8. Vajdasági Iskolai Ifjúsági Olimpiának

2018-05-17
15:11
2018-05-17
18:01
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki SPENS sport- és üzletközpontban ma kezdődött az ünnepélyes megnyitó, melyen büszkén vonultak fel és parádéztak a részvevő csapatok.

A szabadkai Kucsera Tamás az észak-bácskai körzet színeiben versenyez.

Kucsera Tamás, elsős diák, Jovan Mikić Á.I., Szabadka:
„- Akadályokat átugrunk meg szoktuk bedobni a labdát a gólba, meg ilyeneket.
- És te miért szeretsz a sportiskolába járni?
- Mert szeretek tornázni, meg futni meg ilyenek.
- Izgulsz?
- Igen.
- És milyen eredményre számítotok?
- Szerintem nyerni fogunk.”

Az inđijai Teodora Mladenović 600 méteres síkfutásban szerepel. A helyi atlétika klub tagjaként évek óta jár versenyekre.

Teodora Mladenović, Inđija Atlétika Klub, Inđija: „Szerintem az atlétika a legszebb sport, azt mondják, hogy a sportok királynője.
- Milyen eredményeid vannak eddig, és mire számítasz ezen a versenyen?
- Szeretnék minél jobb eredményt elérni, egyébként úgy gondolom, hogy az eddigi eredményeim egész jók.”

A diákolimpia május 20-ig tart. Az általános iskolások 14 különböző sportágban mérik össze tudásukat. Az első napon többek között cselgáncs és íjászat volt műsoron, de a folytatásban lesz röplabda, kosárlabda, atlétika, szertorna, asztalitenisz, és sok más sportág is.

A négynapos rendezvényt Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke nyitotta meg. Az ünnepségen számos sikeres és ismert sportoló is ott volt, illetve több tisztségviselő is a tartományi és a városi vezetésből.

Vajdasági Iskolai Ifjúsági Olimpia
Újvidék
Đorđe Milićević

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.