Ugrás a tartalomra

47. Magyarkanizsai Kajakregatta

2021.07.11
13:42
2021.07.11
17:34
Forrás
Pannon RTV
12 egyesület közel 240 versenyzője szállt vízre a 47. Magyarkanizsai Kajakregattán vasárnap a délelőtti és a délutáni órákban. A fiatalok 26 futamban mérhették össze tudásukat.

Sokan kilátogattak a magyarkanizsai regattára vasárnap, ahol 500 méteres távot kellett teljesíteniük a versenyzőknek, külön lányoknak és fiúknak, korcsoportokra osztva. A helyi Testvériség Kajak Klub színeiben versenyző Nagy Lara több futamban is indult, első és második helyet is sikerült bezsebelnie.

„Sokat edzettem. A második helyezés szerintem egy jó helyezés, persze az első mindig jobb, de mindig törekszek a jobbra. Erős a lány, aki megnyerte, úgyhogy az a cél most, hogy őt megverjem majd.”

A magyarkanizsai kajakosok örültek, hogy hazai pályán teljesítettek. A délelőtti órákban Ladányi Lídiának párosban már egy első helyet is sikerült szereznie.

„Az eredménnyel teljesen elégedett vagyok, elsők lettünk. A felkészülés elég nehéz volt és fárasztó, de úgy érzem, hogy megérte.”

A zentai Mikes Emese-Szőregi Kata párosnak is sikerült bizonyítani, hiszen aranyéremmel térhettek haza. Elmondásuk szerint nem nagyon edzettek a versenyre, ennek ellenére örülnek a sikernek.

A zentai Tiszavirág Kajak Klub 26 versenyzővel érkezett a megmérettetésre, ami a vezetőedző, Fehér Csaba szerint mindig egy jó hangulatú, családias verseny.

„Mi egész évben készülünk úgymond a fő versenyre, ami mindig az országos bajnokság. Felhozó versenyeknek tekintjük a regattákat és ide mindig bedobáljuk azokat az egységeket, amiket szeretnénk kipróbálni vagy amiben még nem vagyunk biztosak, azokat a versenyszámokat.”

A szervezők szerint a regatta jó alkalom arra, hogy a versenyidényben felmérjék a felkészültségüket a fiatalok.

Csőke Rudolf, a Testvériség Kajak Klub elnöke: „A versenyzők és a klubvezetők, edzők nagyon szeretik a magyarkanizsai versenyt, gyakorlatilag a szövetségi versenyek közé vagyunk beékelődve, egy kicsit lazább hangvételű. Tökéletes a helyszín, azt hiszem, hogy a mind a vízen való körülmények, mind az időjárási körülmények maximálisan kielégítőek és hagyományosan nagyon szeretnek nálunk.”

A résztvevők zöme Vajdaságból érkezett, de belgrádi csapat is részt vett versenyen. A legjobb csapatok serlegben, míg a legjobbnak bizonyuló egyének éremben részesültek a regatta végén.

Magyarkanizsai Kajakregatta
kajak
verseny
Magyarkanizsa
Tiszavirág Kajak Klub

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.