Ugrás a tartalomra

60 éves a szentmihályi MSK Labdarúgó Klub

2017.12.02
09:57
2017.12.02
17:54
Forrás
Pannon RTV
Az alapító tagok, az egykori és mostani játékosok, valamint a helybeliek részvételével pénteken este Szentmihályon megünnepelték a helyi labdarúgóklub fennállásának 60. évfordulóját.

Néhány lelkes fiatal kezdeményezésére 1957-ben alapították meg a szentmihályi MSK Labdarúgó Klubot. Az akkori játékosok edző nélkül készültek a kezdetben csak barátságos mérkőzésekre, a felszerelés megvásárlására a szövetkezetben önkéntes munkát vállaltak.

Miller József, alapítótag: „Összejöttünk, de akkor elsőbb a pályát kellett elkészíteni, mert nem volt pályánk se. Ástuk a kapukat, úgy kezdtük és mindig jobbra, jobbra törekedtünk. 58. őszén már a bajnokságban indultunk.”

Jelenleg a klub is, mint a többi, a pénzhiánnyal küzd, ezen kívül az aktív játékosok közül többen is elhagyták a falut, kevés az utánpótlás, de büszkék az eddig elért eredményekre.


Makán József, az MSK elnöke: „Először is, a jelenleg az első csapatnak játszó játékosok, amikor ifik voltak, részt vettek az Aranycsapat Alapítvány Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságán, sőt a válogatottban volt három játékos Szentmihályról, akik Budapesten a döntőt megnyerték, s aztán Magyarország elnöke adta át nekik az érmeket. Ez a generáció aztán 2006-ban megnyerte a becskereki községi ligát. Bajnokok lettek. Továbbá ezek a játékosok, ahogy idősödtek kis erősítéssel, az idén, 2017-ben bejutottak a becskereki körzet kupadöntőjébe. Ez a klub fennállásának 60 éve alatt soha sem sikerült. Sajnos, elbuktunk, de kupadöntő az kupadöntő.”

Ebben a jubileumi évben az MSK labdarúgói a Nagybecskereki A ligában rosszul kezdték a bajnokságot, jelenleg az utolsó helyen állnak.

Gulyás Oszkár, csapatkapitány: „Az idén elég rosszul kezdtük a bajnokságot, mert sokan elmentek külföldre, nehezen találtunk játékosokat erre a szezonra, de remélem a következő idény majd jobb lesz.”

A díszülésen köszönőleveleket adtak át a labdarúgó klub alapítótagjainak, egykori játékosainak és támogatóinak.

MSK Labdarúgó Klub
Szentmihály

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.