Ugrás a tartalomra

7:0 a vége - spanyol gólözön Katarban

2022.11.23
18:07
2022.11.23
19:13
Forrás
M4 Sport
A spanyol válogatott 7-0-ra legyőzte Costa Rica csapatát a katari világbajnokság E csoportjának mai nyitófordulójában.

A mérkőzés első helyzetére a 9. percig kellett várni, ekkor Asensio kísérletezhetett 12 méterről, lapos lövése a bal alsó sarok mellett nem sokkal ment el. A 11. percben már összejött a gól is: Gavi passza után Dani Olmo vette át a labdát, amivel helyzetbe is hozta magát, hat méterről a kapu jobb oldalába pöckölt.

A 21. percben már Asensio ünnepelhetett, tizenegy méterről lőtt kapásból – noha Keylor Navas beleért, a labda így is a bal alsóban kötött ki.

A harmincadik percben már hárommal ment Spanyolország, miután Jordi Albát felrúgták a Costa Rica-i tizenhatoson belül, amire a játékvezető büntetőt ítélt meg. A labda mögé Feran Torres állt, és esélyt sem hagyott Navasnak, szépen elfektette a kapust, majd a jobb alsó sarokba gurított.

A spanyolok vb-történetük során második alkalommal vágtak legalább három gólt is az első játékrészben.

A második félidő onnan folytatódott, ahol az első abbamaradt: az 54. percben Ferran Torres használta ki, hogy Navas és az egyik Costa Rica-i védő teljesen érthetetlen módon lépett ki az ötösnél, a spanyol szélső lecsapott a labdára, majd a jobb alsó sarokba gurított.

Luis Enrique  a négygólos előny tudatában szép lassan elkezdte lehozni kulcsembereit, a záró fél órában a spanyolok már nem is nagyon erőltették a támadásokat, higgadtan adogattak.

A 75. percben jött a következő pofon, Álvaro Morata átadásából Gavi szerzett gólt, a Barcelona tehetsége tizenöt méterről kapásból kilőtte a bal alsót, a labda pedig a kapufáról bepattant. Ezzel immár Gavi minden idő legfiatalabb spanyol vb-gólszerzője.

A ráadásban Carlos Soler egy kijátszott akció végén szerezte meg a hatodikat, a 92. percben aztán Morata rakta fel a pontot az i-re, szerezte meg csapata hetedik gólját.

Spanyolország végül favorithoz méltó, rendkívül meggyőző teljesítménnyel kezdte a katari világbajnokságot, s 7–0-ra legyőzte Costa Rica legjobbjait.

Katar 2022
labdarúgó világbajnokság
foci-vb
Spanyolország
Costa Rica

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.