Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

89 éve nem kaptak ki ennyire a németek

2020.11.18
07:30
2020.11.18
09:48
Forrás
Nemzetisport, MTI
89 éve nem mértek akkora vereséget a német válogatottra, mint kedd este Spanyolországban Joachim Löw csapatára, amely 6–0-ás vereséget szenvedett a spanyol együttestől.

 Kiütéses győzelmével a spanyol csapat végzett az A-liga 4. csoportjának élén a Nemzetek Ligájában, ezzel készülhet a négyes döntőre.

A kvartettből a franciáktól 4–2-es vereséget szenvedő Svédország esett ki, mert rosszabb gólkülönbséggel zárt, mint a portugáloktól otthon 3–2-re kikapó horvátok.

Németország egyébként 1931 tavaszán, Berlinben kapott ki legutóbb 6:0-ra, akkor Ausztriától. Öröm az ürömben, a negatív csúcs nem forgott veszélyben, 1909-ben Angliától 9:0-ra kaptak ki a krónikások feljegyzései szerint.

A spanyolok szempontjából kevésbé történelmi az eredmény, ez csupán holtversenyben a 14. legnagyobb különbségű győzelem lett számukra. Legutóbb 2018 szeptemberében jött össze hasonló, a friss vb-ezüstérmes Horvátország kapott egy hatost a Nemzetek Ligája első kiírásában.

Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint most már a csoportelsőség a célja a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely ma 20.45-től a török csapatot fogadja a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízió utolsó, hatodik fordulójában.

"Mindenképpen elégedett leszek a 2020-as esztendővel, de hogy mennyire, az a szerdai mérkőzéstől függ. Noha nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, nyerni akarunk, mert most már kimondott cél a csoportelsőség elérése, mivel a következő kiírásban szeretnénk a legjobbakat felvonultató A divízióban szerepelni. Nem veszíthetünk, szeretnénk megkoronázni ezt az évet" - fogalmazott keddi online sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki koronavírusos megbetegedése miatt nem ülhet majd a kispadra.

A magyar válogatott 20.45-től találkozik a törökökkel a Puskás Arénában, és amennyiben több pontot szerez, mint az orosz gárda Szerbiában, akkor négyesében megszerzi első helyet, amely akár vb-pótselejtezőt is érhet, egyúttal feljut az élvonalba.

német
spanyol
Nemzetek Ligája
labdarúgó
magyar
válogatott

Most

07:34, Frissítve: 07:45

Ismét fellángolt a halászati vita London és Párizs között

Újból fellángolt a hónapok óta parázsló halászati vita Nagy-Britannia és Franciaország között, miután mindkét kormány szankciókat és ellenszankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vitás kérdésekben néhány napon belül nem születik egyezség.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.