Ugrás a tartalomra

92 éve született Puskás Ferenc

2019.04.01
15:47
Forrás
MTI
A híres és legendás magyar focistát a 20. század hőseként is emlegetik.

A század játékosának választották, mert nagyban hozzájárult az olimpiai győzelemhez, a vb-n ezüst érmet szerzett, valamint gólkirálynak is megszavazták. Ő, aki az Aranycsapat tagjaként bejárta világot, és mindig arra törekedett, hogy a legjobb legyen, a mai gyerekeknek is reményt tud adni - emelte ki Szabó Tünde sportért felelős magyar államtitkár, az Aranycsapat csatárának sírhelyénél tartott megemlékezésen. Hozzátette, elszántsága tükrözi, hogy a szegény sorsból is ki lehet törni, ha keményen dolgozunk. 12 évvel ezelőtt, április elsején alapították a Puskás Akadémiát is, ami sokak szerint a magyar labdarúgás megújulását jelentette. Az ünnepség zárasaként a résztvevők a megemlékezés koszorúit helyezték el Puskás Ferenc sírjánál.

Puskás Ferenc

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.