Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Manu Fernandez

Alcaraz legyőzte Đokovićot is

2022.05.07
20:50
2022.05.07
20:59
Forrás
nemzetisport.hu
Nagyon szoros mérkőzésen, 6:7, 7:5, 7:6-ra а spanyol teniszező legyőzte a világelső szerbet, így Alcaraz ott lesz a madridi salakpályás mesterverseny döntőjében.

Rafael Nadal után Novak Đokovićot is felülmúlta Carlos Alcaraz. A csodatini az első szett elején már brékelni tudott, viszont Đokovićnak sikerült összekapnia magát, és rövidítésben megnyerte a játszmát 7:6-re. A második felvonásban aztán kissé romlott a szerb teniszező játéka, ellenfele pedig összekapta magát, kihasználta a hibáit, és 7:5-s sikerrel ledolgozta szetthátrányát. Alcaraz aztán a döntő szettben jobb játékkal rukkolt ki, többször is brékelhetett volna, 5:4-nél már volt meccslabdája, de végül csak rövidítésben tudta legyőzni 7:6-ra Novak Đokovićot.

A spanyol ellenfele a döntőben a görög Sztefanosz Cicipasz és a német Alexander Zverev mérkőzésének győztese lesz.

Novak Đoković
tenisz
Carlos Alcaraz

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű