Ugrás a tartalomra

Áprilisban viszik Tokióba az olimpiai lángot

2020.03.29
13:06
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Áprilisig Fukusimában őrzik az olimpiai lángot. A lángfutás váltóját szerdán azért állították le, mert kedden eldőlt, nem idén, hanem jövőre rendezik meg a tokiói nyári játékokat.

A láng március 12-én lobbant fel hagyományos keretek között, de a szokásosnál kevesebb, mindössze száz meghívott és akkreditált vendég részvételével az ókori játékok helyszínén, Olümpiában. A hétnapos görögországi váltófutás után a házigazda japánok március 19-én vették át a fáklyát.

A láng március 20-án érkezett meg Japánba, ahol rögtön az első napon tömegjelenetek játszódtak le annak ellenére, hogy a kormány kérte, ne legyenek nagyobb csoportosulások a helyszíneken. A további napokon is hasonlóan nagy népszerűségnek örvendett a lángváltó, a helyieket nem igazán lehetett rávenni, hogy tartózkodjanak a futás helyszíni megtekintésétől.

A játékok halasztásáról szóló keddi döntés után a szervezők bejelentették, hogy a váltót törlik, de az olimpia jelképe marad Japánban a remény szimbólumaként.

Tokió
olimpia
olimpiai láng
fukusima

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.