Ugrás a tartalomra
Verrasztó Dávid
MTI

Arany, ezüst és bronz érmet vihetnek haza a magyar úszók az Európa-bajnokságról

2018-08-09
20:22
2018-08-09
20:32
Forrás
MTI
Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen, Késely Ajna 400 méter gyorson, Burián Katalin pedig 200 méter háton állhatott a dobogóra.

Aranyérmes lett Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokságon. A magyar sportoló szoros versenyben, 4:10.65-ös eredménnyel ért elsőként a célba. Sorozatban harmadszor lett Európa-bajnok ebben a számban.

Ezüstérmes lett Késely Ajna 4:03.57-es idővel 400 méter gyorson az úszó Európa-bajnokság zárónapján. Ezzel az eredménnyel új egyéni és egyben új junior Európa-bajnoki csúcsot úszott.

Burián Katalin bronzérmet nyert 200 méter háton Glasgow-ban. A 23 éves magyar versenyző 2:07.43 perces egyéni csúccsal ért célba. A számot az olasz Margherita Panziera nyerte, aki szintén a magyar versenyző Egerszegi Krisztina 1991-es Európa-bajnoki rekordját döntötte meg.

Verrasztó Dávid
úszás
Európa-bajnokság
Glasgow
Burián Katalin
Késely Ajna

Most

07:24, Frissítve: 07:36

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait, a legrangosabb vajdasági magyar művészeti elismeréseket Újvidéken, a Forum székházában. A díjazottak Beszédes István, Gubik Korina és Bela Duranci.
23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46, Frissítve: 07:18

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.