Ugrás a tartalomra

Aranyérmes a magyar női kajaknégyes, bronzérmesek a női vízilabdázók

2021.08.07
13:43
2021.08.07
16:11
Forrás
MTI
Nagyszerű teljesítményt nyújtottak ma a magyar olimpikonok Tokióban. Aranyérmes lett a női kajaknégyes, a vízilabdázó lányok pedig egy bronzéremmel térhetnek haza.

Ismét megvédték címüket 500 méteren a tokiói olimpián, az egység vezérevezőse, Kozák Danuta pályafutása hatodik ötkarikás aranyérmét szerezte. 

A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású egység fantasztikus versenyzéssel sorozatban harmadszor hozta Magyarországnak az aranyérmet ebben a számban. Másodikként a fehéroroszok, harmadikként pedig a lengyelek értek be.

Ez egyébként a magyar küldöttség hatodik aranyérme a tokiói olimpián. 

A Balla Virág, Takács Kincső magyar kenupáros az ötödik helyen végzett 500 méteren. A sportolókra nagyon erős mezőny várt a döntőben, és bár nagyon jól lapátoltak, nem tudtak odaérni a dobogóra. Balla és Takács végül a németek mögött az ötödik, pontszerző helyet szerezte meg a döntőben. 

A magyar férfi kajaknégyes pedig a hetedik helyen végzett 500 méteren.

Ez volt az utolsó kajak-kenu döntő az ötkarikás játékokon, a magyar küldöttség parádés teljesítményt nyújtva három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel távozik Tokióból.

A magyar női vízilabda-válogatott megszerezte a harmadik helyet szombaton a tokiói olimpián, miután legyőzte az orosz csapatot, és ezzel első olimpiai érmét nyerte.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese 11-9-re verte az orosz együttest, amellyel első mérkőzésén 10-10-es döntetlent játszott.

A női válogatott a legutóbbi három olimpián mindig a negyedik helyen végzett, Rióban az oroszoktól kapott ki a bronzmeccsen.

Marosi Ádám a hatodik helyen végzett a férfi öttusázók tokiói olimpiai versenyében. A másik magyar induló, Kasza Róbert 26. lett.

Győzött a brit Joseph Choong, az ezüstérmet az egyiptomi Ahmed Elgendi, a bronzot pedig a dél-koreai Dzsun Vung Te harcolta ki.

A 37 éves, Londonban olimpiai bronzérmes, 2009-ben és idén világbajnok Marosi tizedik volt a csütörtöki körvívás után, majd apránként zárkózott fel, a lövészetekkel kombinált számnak már hetedikként vághatott neki, végül pedig még egy pozíciót tudott javítani, azaz pontszerzőként zárt.

A 35 éves Kaszának nem sikerült a vívása, ez alapvetően határozta meg a versenyét, végig a mezőny hátsó harmadában állt.

Bronzéremért küzdhetett a tokiói nyári olimpián Muszukajev Iszmail. A magyar sportoló a szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában a vigaszágon a mongol Tumur Ochirral küzdött. A végeredmény 4-2 lett pontozással. Ezzel a magyar birkózó küzdhetett meg a harmadik helyért az ötkarikás játékokon.

Ott azonban alulmaradt ellenfelével szemben, és az 5. helyen fejezte olimpiai szereplését a magyar színekben induló Muszukajev Iszmail. Orosz ellenfele 5:0-ás eredménnyel múlta felül.

Tokió 2020
olimpia
kajak-kenu
vízilabda

Most

14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.
14:50

Közegellenállás riportpályázat

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954–1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztője emlékére huszonötödik alkalommal hirdeti meg a Közegellenállás című riportpályázatot.
14:31, Frissítve: 14:48

Szankciók Irán ellen

Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy szankciókat kell hozni Irán ellen az Izrael elleni hétvégi támadás miatt – hangsúlyozta Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós csúcsértekezleten.
13:41, Frissítve: 13:59

Ökumenikus imahét Hertelendyfalván

A Krisztus-hívők egységéért tartottak összejövetelt a helyi vallási közösségek tagjai Hertelendyfalván az Imahét keretében. Az evangélikus, katolikus és református egyháztagok együtt énekeltek és imádkoztak.
12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.