Ugrás a tartalomra

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

2022.12.03
20:50
2022.12.04
07:28
Forrás
M4Sport, Nemzeti Sport
1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Lionel Messi a 35. percben az ezredik mérkőzésén megszerzi első gólját a világbajnokság kieséses szakaszában. Ez volt Lionel Messi kilencedik vb-gólja, megelőzte az egyaránt 8-cal visszavonuló Diego Maradonát és Guillermo Stábilét. Már csak Gabriel Batistuta áll előtte, neki tíz van.

Messi adta középre a szabadrúgást, amelyet kifejeltek a védők, de nem szabadult fel a kapu, lecsapott rá Gómez, aki Mac Allisterhez játszott, ő odapasszolta a labdát Messinek, aki egy lépés után, 14 méterről, kissé jobbról lőtte ki a jobb alsót.

A második félidő 57. percében a kék-fehérek megszerezték a második találatot. Ismét letámadtak az argentinok, Ryan kapus két rárontó támadó között csellel akarta elvinni a labdát a saját tizenhatosán belül, de Paul odalépett, majd jött Álvarez, aki 7 méterről az üres kapuba gurított.

A 77. percben szépítettek az ausztrálok. Goodwin 18 méterről, kissé jobbról, nagy erővel meglőtt labdája megpattant Enzo Fernándezen, és a hálóban kötött ki. Ám ez nem volt elég, a meccs végére maradt az argentin vezetés és győzelem. A negyeddöntőben a hollandok várják őket. 

Katar 2022
labdarúgó világbajnokság
foci-vb
Argentína
Ausztrália

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.