Ugrás a tartalomra

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

2022.12.03
20:50
2022.12.04
07:28
Forrás
M4Sport, Nemzeti Sport
1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Lionel Messi a 35. percben az ezredik mérkőzésén megszerzi első gólját a világbajnokság kieséses szakaszában. Ez volt Lionel Messi kilencedik vb-gólja, megelőzte az egyaránt 8-cal visszavonuló Diego Maradonát és Guillermo Stábilét. Már csak Gabriel Batistuta áll előtte, neki tíz van.

Messi adta középre a szabadrúgást, amelyet kifejeltek a védők, de nem szabadult fel a kapu, lecsapott rá Gómez, aki Mac Allisterhez játszott, ő odapasszolta a labdát Messinek, aki egy lépés után, 14 méterről, kissé jobbról lőtte ki a jobb alsót.

A második félidő 57. percében a kék-fehérek megszerezték a második találatot. Ismét letámadtak az argentinok, Ryan kapus két rárontó támadó között csellel akarta elvinni a labdát a saját tizenhatosán belül, de Paul odalépett, majd jött Álvarez, aki 7 méterről az üres kapuba gurított.

A 77. percben szépítettek az ausztrálok. Goodwin 18 méterről, kissé jobbról, nagy erővel meglőtt labdája megpattant Enzo Fernándezen, és a hálóban kötött ki. Ám ez nem volt elég, a meccs végére maradt az argentin vezetés és győzelem. A negyeddöntőben a hollandok várják őket. 

Katar 2022
labdarúgó világbajnokság
foci-vb
Argentína
Ausztrália

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.