Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

2022.12.03
20:50
2022.12.04
07:28
Forrás
M4Sport, Nemzeti Sport
1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Lionel Messi a 35. percben az ezredik mérkőzésén megszerzi első gólját a világbajnokság kieséses szakaszában. Ez volt Lionel Messi kilencedik vb-gólja, megelőzte az egyaránt 8-cal visszavonuló Diego Maradonát és Guillermo Stábilét. Már csak Gabriel Batistuta áll előtte, neki tíz van.

Messi adta középre a szabadrúgást, amelyet kifejeltek a védők, de nem szabadult fel a kapu, lecsapott rá Gómez, aki Mac Allisterhez játszott, ő odapasszolta a labdát Messinek, aki egy lépés után, 14 méterről, kissé jobbról lőtte ki a jobb alsót.

A második félidő 57. percében a kék-fehérek megszerezték a második találatot. Ismét letámadtak az argentinok, Ryan kapus két rárontó támadó között csellel akarta elvinni a labdát a saját tizenhatosán belül, de Paul odalépett, majd jött Álvarez, aki 7 méterről az üres kapuba gurított.

A 77. percben szépítettek az ausztrálok. Goodwin 18 méterről, kissé jobbról, nagy erővel meglőtt labdája megpattant Enzo Fernándezen, és a hálóban kötött ki. Ám ez nem volt elég, a meccs végére maradt az argentin vezetés és győzelem. A negyeddöntőben a hollandok várják őket. 

Katar 2022
labdarúgó világbajnokság
foci-vb
Argentína
Ausztrália

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.