Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Asztalitenisz gének – Pető Zsoltot egész családja támogatja

2021.07.24
13:41
2021.07.24
15:46
Forrás
Pannon RTV
Pető Zsolt az első temerini, aki kijutott az olimpiára. Az asztaliteniszező itteni idő szerint reggel nyolc órakor játszott a görög Panagiotisz Gionisz ellen.

Amikor a család nem tud jelen lenni a mérkőzéseken, összegyűlnek, és otthonról szurkolnak neki. Így volt ez most is.


A Pető családot temerini otthonukban látogattuk meg, és végigkövettük velük Zsolt mérkőzését. Rengeteg érem, serleg, oklevél fogadott minket már az előszobában.

Pannon RTV

A sportoló felesége, Pető Saška a meccs után telefonon beszélt a férjével. Nagyon büszke rá, de alig várja, hogy hazajöjjön: „Azt mondta, nem érezte jól magát játék közben, mert annak ellenére, hogy jók voltak a körülmények a teremben, nagyon fülledt volt a levegő, ezt mondta az ellenfele is. Azt mondta még, hogy nagyon jó meccs volt, szép pontok születtek, de sajnos veszített a végén.”

Pannon RTV

A Pető család szinte minden tagja asztaliteniszezik. A családfő, Pető Imre volt az úttörő, aki a hatvanas évektől, vagyis már a kezdetektől a Temerini Asztalitenisz Klub tagja: „Mint valamikori sportoló, én azért nem értem meg ezt a lehetőséget, hogy olimpián vegyek részt, viszont a tanács az volt, hogy adjon bele mindent, próbálja meg a maximumot nyújtani, ezt mondom egyébként minden verseny előtt neki, és hogy ez a maximum majd menyire lesz elég, az majd elválik.”

Zsolt anyja, Valéria is profi szinten asztaliteniszezett. A nyolcvanas években annak a temerini csapatnak a tagja volt, amely elsőként jutott be az első ligába: „Egy olimpiára kijutni szerintem nagy szó, nem mindenkinek adatik ez meg, és nagyon-nagyon örültünk, boldogok voltunk, mikor megtudtuk, hogy eljutott az olimpiára.”

Pannon RTV

Anyjuk és apjuk után elsőként az idősebb fiú, Zoltán folytatta az asztaliteniszt: „Nagyon büszke vagyok rá, hogy sikerült neki kijutni az olimpiára, nekem sajnos nem sikerült, de igaz, meg kell, hogy mondjam, hogy nem is voltam selejtezőn, voltam felnőtt válogatott, részt vettem az EB-n, kettőn is, de az olimpiára nem mentem.”

A család úgy látta, hogy Zsolt nagyon ideges volt a játék alatt. A tudásának csak negyven százalékát nyújtotta, és 4:0-ra kikapott görög ellenfelétől. Ennek ellenére nagyon büszkék rá, és alig várják, hogy elkezdődjön a csapatverseny, ahol Zsolt Dimitrije Levajaccal és Marko Jevtovićtyal játszik majd csapatban.

Pető Zsolt
Temerin
asztalitenisz
pingpong
Tokió 2020

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.