Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Átadták az év sportolója díjakat Magyarkanizsán

2020-02-01
10:32
2020-02-24
16:49
Forrás
Pannon RTV
A Községi Sportszövetség döntése alapján a 2019-es évben a nők közül Fábián Anna, a férfiaknál pedig Petrović Dejan lett a legjobb. Mindketten a magyarkanizsai Potisje Birkózóklub tagjai.

A 2019-es esztendő 12 legjobban teljesítő Magyarkanizsa községbeli aktív sportolója, csoportja, edzője és klubja kapott serleget, köztük Fábián Anna, aki a Potisje Birkózóklub tagja. Ő lett az év legjobb női sportolója, emellett pedig a felnőtt korosztályban nyújtott kimagasló eredményeiért a korcsoportjában is ő vehette át az elismerést.

Fábián Anna hangsúlyozta: „Úgy gondolom, hogy minden sportoló számára ez egy nagy elismerés és egy motiváció. Egy löketet ad a közeljövőre egy ilyen díj és ez velem is így van. Sérülésekkel bajlódtam az elmúlt években és az igazság szerint az utóbbi egy évben tudtam igazán formábahozni magam.”

A magyarkanizsai Potisje Birkózóklub tagja, Petrović Dejan lett az év férfi sportolója és a korcsoportjának legjobbja is. U23-as országos bajnok birkózásban, emellett pedig szenior és junior országos bajnok is lett 2019-ben. Petrović Dejan: „Nagyon boldog vagyok és szerintem mindenki más az lenne aki megnyerné ezt, mert ugye mi sportolók ezért edzünk, nem csak azért, hogy simán országos bajnokságot nyerjünk, hanem hogy a saját községünkben mi legyünk azok, akik azt mondhatják, hogy én vagyok a legjobb sportoló az egész községben.”

A legsikeresebb sportegyesületként a legalább 60 tagot számláló Magyarkanizsai Úszóklub vehette át a serleget.

György Anita, elnök, Magyarkanizsai Úszóklub: „Tíz éves kortól és 60 éves kortól szinte a szeniorig, a 60 éves korig vannak. Versenyeztünk országszerte szinte az összes folyóban úsztunk, illetve versenyeztünk az Adriai tengerben. A tavalyi évben először voltunk a horvát országos bajnokságon, ami nagy kihívás volt számunkra, mivel a tengerben még nem úsztak a gyerekek.”

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, az önkormányzat támogatásokkal is szeretné segíteni a sportolókat: „Van sport ösztöndíjunk, van klubtámogatásunk, vannak indirekt támogatásaink, részt veszünk az utaztatásokban, a versenyek szervezésében, az étkeztetésben, a szállás kifizetésében, a rezsi költségek fizetésében a sportobjektumoknál. Minden évben felújítunk kettő, vagy három sportobjektumot a községünk területén.”

Az eseményen kitüntetést vehettek át a Potisje Birkózóklub, a Partizan Atlétikaklub és a Testvériség Kajakklub sportolói, valamint életműdíjat kapott Bicskei Mihály, az adorjáni Tisza Sportegyesület céllövő szakosztályának egykori alapítója.

Fejsztámer Róbert
Fábián Anna
év sportolója
Petrović Dejan
György Anita
Potisje Birkózóklub
Magyarkanizsa

Most

Népszerű