Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Átadták az év sportolója díjakat Magyarkanizsán

2020.02.01
10:32
2020.02.24
16:49
Forrás
Pannon RTV
A Községi Sportszövetség döntése alapján a 2019-es évben a nők közül Fábián Anna, a férfiaknál pedig Petrović Dejan lett a legjobb. Mindketten a magyarkanizsai Potisje Birkózóklub tagjai.

A 2019-es esztendő 12 legjobban teljesítő Magyarkanizsa községbeli aktív sportolója, csoportja, edzője és klubja kapott serleget, köztük Fábián Anna, aki a Potisje Birkózóklub tagja. Ő lett az év legjobb női sportolója, emellett pedig a felnőtt korosztályban nyújtott kimagasló eredményeiért a korcsoportjában is ő vehette át az elismerést.

Fábián Anna hangsúlyozta: „Úgy gondolom, hogy minden sportoló számára ez egy nagy elismerés és egy motiváció. Egy löketet ad a közeljövőre egy ilyen díj és ez velem is így van. Sérülésekkel bajlódtam az elmúlt években és az igazság szerint az utóbbi egy évben tudtam igazán formábahozni magam.”

A magyarkanizsai Potisje Birkózóklub tagja, Petrović Dejan lett az év férfi sportolója és a korcsoportjának legjobbja is. U23-as országos bajnok birkózásban, emellett pedig szenior és junior országos bajnok is lett 2019-ben. Petrović Dejan: „Nagyon boldog vagyok és szerintem mindenki más az lenne aki megnyerné ezt, mert ugye mi sportolók ezért edzünk, nem csak azért, hogy simán országos bajnokságot nyerjünk, hanem hogy a saját községünkben mi legyünk azok, akik azt mondhatják, hogy én vagyok a legjobb sportoló az egész községben.”

A legsikeresebb sportegyesületként a legalább 60 tagot számláló Magyarkanizsai Úszóklub vehette át a serleget.

György Anita, elnök, Magyarkanizsai Úszóklub: „Tíz éves kortól és 60 éves kortól szinte a szeniorig, a 60 éves korig vannak. Versenyeztünk országszerte szinte az összes folyóban úsztunk, illetve versenyeztünk az Adriai tengerben. A tavalyi évben először voltunk a horvát országos bajnokságon, ami nagy kihívás volt számunkra, mivel a tengerben még nem úsztak a gyerekek.”

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, az önkormányzat támogatásokkal is szeretné segíteni a sportolókat: „Van sport ösztöndíjunk, van klubtámogatásunk, vannak indirekt támogatásaink, részt veszünk az utaztatásokban, a versenyek szervezésében, az étkeztetésben, a szállás kifizetésében, a rezsi költségek fizetésében a sportobjektumoknál. Minden évben felújítunk kettő, vagy három sportobjektumot a községünk területén.”

Az eseményen kitüntetést vehettek át a Potisje Birkózóklub, a Partizan Atlétikaklub és a Testvériség Kajakklub sportolói, valamint életműdíjat kapott Bicskei Mihály, az adorjáni Tisza Sportegyesület céllövő szakosztályának egykori alapítója.

Fejsztámer Róbert
Fábián Anna
Petrović Dejan
György Anita
Potisje Birkózóklub
Magyarkanizsa

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.