Ugrás a tartalomra

Átadták a Vermes Lajos-díjakat Szabadkán

2020.02.12
17:27
2020.02.12
19:11
Forrás
Pannon RTV
A város legjobb sportolóit immár 14. alkalommal díjazták.

A zsűri értékelése alapján a legeredményesebb sportoló a magyarkanizsai Nagy Szebasztián birkózó lett, a legjobb klubnak pedig a szabadkai Spartacus Női Labdarúgó Klubot választották meg. A második helyen az említett klub focistája, Violeta Slović végzett, a harmadik helyet Kajdócsi Tamás súlyemelő nyerte el.

Bognár Nóra, falmászó a 4. legjobb sportoló lett. Nem először kapott Vermes Lajos-díjat. Idén is számos megmérettetés vár rá: „Huszonharmadikán lesz Zágrábban egy versenyem. Ez már egy komolyabb, nemzetközi verseny. Az történt, hogy az influenzajárvány miatt lett egy kényszerszünet, ami nekem most szerencse. Suli mellett nehezebb edzeni, de így most több időm lett. Több időm van edzeni.”

Kajdócsi Tamás negyedik alkalommal részesült Vermes Lajos-díjban. A súlyemelő jelenleg az áprilisi felnőtt Európa-bajnokságra készül: „Oroszországban rendezik meg. Most erre készülünk a szabadkai Spartacusban, Rozsnyik Ervinnel és Kajdócsi Tivadarral, a bátyámmal. Most mindhárman erre a versenyre készülünk. Ez egy fontos verseny idén, az olimpiai bajnokság előtt.”

Nagy Szebasztián magyarkanizsai birkózó tavaly ezüstérmes lett az U-23-as Európa-bajnokságon. Elmondása szerint a legsikeresebb évet tudhatja maga mögött: „Megpróbálom ebben az évben ugyanezt megcsinálni, vagy még jobbat, a világbajnoki érmet megszerezni. Itt az olimpia, a normánk az megvan a 67 kg-os kategóriában. Ez az én súlycsoportom. Igaz, hogy vagyunk hárman, az még a következő hónapokban kiderül, hogy ki megy.”

Vermes Lajos, Szabadka neves sportmunkása, a Palicsi Olimpiai Játékok kitalálója és megszervezője. A díjátadónak köszönhetően pedig tovább örökíthető az ő emléke - nyilatkozta Nemanja Simović, a szabadkai Városi Tanács sporttal megbízott tagja: „Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani azoknak az embereknek, akik évek óta őrzik Vermes Lajos emlékét. Legfőképpen köszönöm Nikola Stantić szervezőnek, aki rengeteg idejét fordítja ennek a megőrzésére.”

A díjátadó ünnepségen idén nem tudott jelen lenni Vermes Lajos unokája, Mihály. Levélben viszont gratulált a sportolóknak az elért eredményekért.

Szabadka
Vermes Lajos-díj
Vermes Lajos
Nagy Szebasztián
Bognár Nóra
Kajdócsi Tamás
Nemanja Simović
Violeta Slović
Nikola Stantić
Spartacus Női Labdarúgó Klub

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.