Ugrás a tartalomra

Átadták a Vermes Lajos-díjakat Szabadkán

2021.03.01
15:39
2021.03.01
16:49
Forrás
Pannon RTV
A város legjobb sportolóit 15. alkalommal jutalmazták. Az eseményen az egyéni sportolók mellett a csapatteljesítményt is értékelték. A díjkiosztón részt vett Stevan Bakić, a város polgármestere és Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke is.

A tavalyi év legjobb sportolóit ünnepelték hétfőn délután Szabadkán. A 2020-as év legjobb sportolójának Davor Štefanek birkózót választották.

„Minden elismerésnek, amelyet most Szabadkán kaptam, nagyon örülök. Szabadka a szívemben van, innen származom. Minden eredményemet szeretném megköszönni a Spartacus Birkózóklubomnak és az edzőmnek, Sreten Damjanovićnak, valamint a családomnak. Szeretnék gratulálni mindenkinek, akit Vermes Lajos-díjjal jutalmaztak. Számomra ez minden bizonnyal, azaz 99 százalékban az utolsó érem, amit Vermes Lajostól kapok, mert a tornacipőmet már a szőnyegen hagytam.”

A második helyen a szabadkai Spartacus Teniszklub teniszezője, Juhász Krisztián végzett, a harmadik helyet pedig a Spartacus Női Labdarúgóklub focistája, Violeta Slović érdemelte ki. Negyedik helyen Kajdocsi Tamás súlyemelő végzett. A legjobb 10 sportoló között van Bognár Nóra is. A falmászó a 9. legjobb sportoló lett.

Különdíjjal jutalmazták a Dakar-ralin idén tizedik alkalommal is sikeresen teljesítő Saghmeister Gábort. Elmondta, a Vermes Lajos-díj nagyon sokat jelent számára. A motorversenyzőnek több célja is van erre az évre.

„Nagyon remélem, hogy a pszichofizikai állapotom és az egészségem megengedi, hogy jövőre is találkozzunk Szaúd-Arábiában, és ismét vendégszerepelni fogok a Dakar-ralin, a Dakar világbajnokságon. Nagyon remélem, hogy a szponzoraim és az állam ugyanúgy mellettem fog állni. Megpróbálom még egyszer, úgy néz ki, motorral, aztán, hogy mi lesz tovább? Meglehet, négy kerék, de ez még a jövő titka. Most még úgy áll a helyzet, hogy még 2022-es Dakar-ralin motorral indulok, egy 450 köbcentis KTM-mel, aztán majd kiderül.”

Idén is kiosztották a Luka Andrašićról elnevezett díjat, amelyet Danilo Dulić, a Spartacus Úszóklub fiatal úszójának ítélt oda a zsűri. A rendezvényen emellett a legjobb klubot is díjazták. A tavalyi év legjobb klubjának járó díjat a szabadkai Spartacus Teniszklub vihette haza.

Vermes Lajos-díj
Davor Štefanek
Saghmeister Gábor
Szabadka
sport

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.