Ugrás a tartalomra
Pixabay

Athén maratoni futóbajnoka indítja útjára a tokiói olimpia fáklyaváltót

2019-11-13
10:38
Forrás
MTI
Március 12-én a hagyományoknak megfelelően az ókori olimpiák helyszínén, a görögországi Olümpiában lobban fel a 2020-as tokiói játékok lángja.

Héra templomában a papnők ezúttal is a tradicionális módszerrel, a napsugarak és egy homorú tükör segítségével lobbantják majd fel a tüzet. A láng március 12. és 19. között járja be Görögországot, azután az athéni Panathinaiko Stadionban lesz a fáklyaátadás, majd március 20-án egy különleges, "Tokyo 2020 Go" feliratú repülőgép szállítja Japánba. A japán futók között olyan klasszisok szerepelnek majd, mint a 2004-es athéni bajnok maratonfutó, Nogucsi Mizuki, a háromszoros olimpiai aranyérmes cselgáncsozó, Nomura Tadahiro, vagy a három ötkarikás aranyéremmel rendelkező birkózó, Josida Szaori. Az olimpiai lángot Japán 47 prefektúrájában viszik körbe, míg végül eljut a július 24-ei nyitóünnepségre.

Olimpiai Játékok Tokió
olimpiai láng

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.