Ugrás a tartalomra

Athén maratoni futóbajnoka indítja útjára a tokiói olimpia fáklyaváltót

2019.11.13
10:38
Forrás
MTI
Március 12-én a hagyományoknak megfelelően az ókori olimpiák helyszínén, a görögországi Olümpiában lobban fel a 2020-as tokiói játékok lángja.

Héra templomában a papnők ezúttal is a tradicionális módszerrel, a napsugarak és egy homorú tükör segítségével lobbantják majd fel a tüzet. A láng március 12. és 19. között járja be Görögországot, azután az athéni Panathinaiko Stadionban lesz a fáklyaátadás, majd március 20-án egy különleges, "Tokyo 2020 Go" feliratú repülőgép szállítja Japánba. A japán futók között olyan klasszisok szerepelnek majd, mint a 2004-es athéni bajnok maratonfutó, Nogucsi Mizuki, a háromszoros olimpiai aranyérmes cselgáncsozó, Nomura Tadahiro, vagy a három ötkarikás aranyéremmel rendelkező birkózó, Josida Szaori. Az olimpiai lángot Japán 47 prefektúrájában viszik körbe, míg végül eljut a július 24-ei nyitóünnepségre.

olimpiai láng

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.