Ugrás a tartalomra

Átvették a gépeket a Dakar versenyzői

2021.01.01
14:58
2021.01.01
17:21
Forrás
Pannon RTV
A versenyzők túl vannak a gépátvételen a 2021-es Dakar-ralin. A PCR-teszt után ez volt a másik nagy dolog, amin át kellett, hogy essenek a versenyzők a holnapi rajt előtt.

Az új év első napján a versenyzők megejtették a gépátvételt a King Abdullah Sportközpontban. Ezen a rendhagyó rendezvényen egy újdonság is várt a versenyzőkre.

Saghmeister Gábor, motorversenyző: „Ebben az évben egy új airbag kabáttal indulunk, amelyben két patron van. A mai gépátvételen bemutatták, hogyan működik ez az újdonság. Van benne egy gps is. A kabát akkor aktiválódik, ha a versenyző 20 km/h sebességnél gyorsabban halad és bukik. Két tartalék patron is jár hozzá, és amennyiben azok is elhasználódnak, akkor a tankolási zónában újra tölthetők. Ezeket a dolgokat külön szerviz csapat ellenőrzi az említett helyeken.”

Az év első napján egy érdekességnek is tanúi lehettünk Szaúd-Arábiában: érdemes megjegyezni a látványt, hiszen évente mindössze kétszer-háromszor esik az eső ebben az arab országban. A 2021-es Dakar rali időmérő edzését holnap rendezik meg, amely után kiderül a rajt sorrendje.

40. Dakar Rali
Dakar-rali
Dakar
Saghmeister Gábor

Most

11:14, Frissítve: 13:08

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.