Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Augusztusban tartják a munkásolimpia előválogatóit Ada községben

2021.07.24
15:14
2021.07.24
15:30
Forrás
Pannon RTV
2023-ban Ada község lesz a házigazdája a soron következő, 13. alkalommal megszervezendő Vajdasági Munkássport Olimpiának.

A versenyt 2023. június 30-a és július 2-a között rendezik meg a településen, amelynek kabalafigurája egy méhecske, ezzel is ábrázolva az itt élők szorgalmát és a családi közösségben élés fontosságát. A több ezer versenyzőt vonzó sportrendezvény vajdasági előválogatói szintén Adán lesznek augusztus 7-től 29-ig. A csapatok egyebek mellett strandröplabdában, kosárlabdában, tekében, dartsban, kézilabdában, céllövészetben, kötélhúzásban és asztaliteniszben mérkőznek meg. Az előválogató csapatsorsolásait ma ejtették meg.

Búcsú Attila, az adai Községi Képviselő-testület elnökhelyettese: „A Vajdaság Bajnoksága 2021 rendezvénysorozat a négyéves olimpiai ciklus második állomása, amely augusztusban kerül megrendezésre. A sportmérkőzéseken a férfiak 19, a nők 10 sportágban méretettnek meg. A sportesemények Adán és Moholon több helyszínen zajlanak majd az augusztus hónap szombatjain és vasárnapjain. Közel 1200 sportolót várunk egész Vajdaságból, akik a 13. Vajdasági Munkássport Olimpiai játékokra való bejutásért versengenek. Az olimpiai játékokat 2023-ban szintén Adán rendezzük majd meg. Az előkészületek a tervezett ütemben folynak, tehát minden feltétel adott lesz a sportrendezvény megtartásához.”

Ada
munkásolimpia
Búcsú Attila

Most

18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.