Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Augusztusban tartják a munkásolimpia előválogatóit Ada községben

2021.07.24
15:14
2021.07.24
15:30
Forrás
Pannon RTV
2023-ban Ada község lesz a házigazdája a soron következő, 13. alkalommal megszervezendő Vajdasági Munkássport Olimpiának.

A versenyt 2023. június 30-a és július 2-a között rendezik meg a településen, amelynek kabalafigurája egy méhecske, ezzel is ábrázolva az itt élők szorgalmát és a családi közösségben élés fontosságát. A több ezer versenyzőt vonzó sportrendezvény vajdasági előválogatói szintén Adán lesznek augusztus 7-től 29-ig. A csapatok egyebek mellett strandröplabdában, kosárlabdában, tekében, dartsban, kézilabdában, céllövészetben, kötélhúzásban és asztaliteniszben mérkőznek meg. Az előválogató csapatsorsolásait ma ejtették meg.

Búcsú Attila, az adai Községi Képviselő-testület elnökhelyettese: „A Vajdaság Bajnoksága 2021 rendezvénysorozat a négyéves olimpiai ciklus második állomása, amely augusztusban kerül megrendezésre. A sportmérkőzéseken a férfiak 19, a nők 10 sportágban méretettnek meg. A sportesemények Adán és Moholon több helyszínen zajlanak majd az augusztus hónap szombatjain és vasárnapjain. Közel 1200 sportolót várunk egész Vajdaságból, akik a 13. Vajdasági Munkássport Olimpiai játékokra való bejutásért versengenek. Az olimpiai játékokat 2023-ban szintén Adán rendezzük majd meg. Az előkészületek a tervezett ütemben folynak, tehát minden feltétel adott lesz a sportrendezvény megtartásához.”

Ada
munkásolimpia
Búcsú Attila

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.