Ugrás a tartalomra

Augusztusban tartják a munkásolimpia előválogatóit Ada községben

2021.07.24
15:14
2021.07.24
15:30
Forrás
Pannon RTV
2023-ban Ada község lesz a házigazdája a soron következő, 13. alkalommal megszervezendő Vajdasági Munkássport Olimpiának.

A versenyt 2023. június 30-a és július 2-a között rendezik meg a településen, amelynek kabalafigurája egy méhecske, ezzel is ábrázolva az itt élők szorgalmát és a családi közösségben élés fontosságát. A több ezer versenyzőt vonzó sportrendezvény vajdasági előválogatói szintén Adán lesznek augusztus 7-től 29-ig. A csapatok egyebek mellett strandröplabdában, kosárlabdában, tekében, dartsban, kézilabdában, céllövészetben, kötélhúzásban és asztaliteniszben mérkőznek meg. Az előválogató csapatsorsolásait ma ejtették meg.

Búcsú Attila, az adai Községi Képviselő-testület elnökhelyettese: „A Vajdaság Bajnoksága 2021 rendezvénysorozat a négyéves olimpiai ciklus második állomása, amely augusztusban kerül megrendezésre. A sportmérkőzéseken a férfiak 19, a nők 10 sportágban méretettnek meg. A sportesemények Adán és Moholon több helyszínen zajlanak majd az augusztus hónap szombatjain és vasárnapjain. Közel 1200 sportolót várunk egész Vajdaságból, akik a 13. Vajdasági Munkássport Olimpiai játékokra való bejutásért versengenek. Az olimpiai játékokat 2023-ban szintén Adán rendezzük majd meg. Az előkészületek a tervezett ütemben folynak, tehát minden feltétel adott lesz a sportrendezvény megtartásához.”

Ada
munkásolimpia
Búcsú Attila

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.