Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Australian Open - Szabalenka a női bajnok - VIDEÓ

2023.01.28
12:42
2023.01.28
13:26
Forrás
MTI
A fehérorosz Arina Szabalenka nyerte meg a női egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a döntőben 4:6, 6:3, 6:4-re legyőzte a kazah Jelena Ribakinát.

Az eddigi három tétmérkőzésüket megnyerő Szabalenka - aki 2021-ben párosban már diadalmaskodott az Australian Openen - idegesen kezdett, és moszkvai születésű ellenfele 3:1-re elhúzott. A 24 éves, idén még szettet sem vesztő fehérorosz 4:4-nél utolérte a szintén óriásiakat ütő Ribakinát, aki azonban ismét brékelt, és 35 perc elteltével játszmaelőnybe került.

A folytatásban Ribakina visszaesett, miközben a fehérorosz stabilizálta a játékát, 5:2-nél fogadóként még elszalasztott két játszmalabdát, ám ezután kiszerválta a szettet. Az utolsó felvonásban 3:3 után a jobban összpontosító Szabalenkáé lett az első brék, aki 5:4-nél adogatóként lezárta a 2 óra 28 perces meccset.

Az első Grand Slam-trófeáját megszerző Arina Szjarhejevna Szabalenka pályafutása 12. serlege, a Daphne Akhurst Trófea mellé 2,98 millió ausztrál dollárt kapott.

Australian Open
Jelena Ribakina
Arina Szabalenka

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.