Ugrás a tartalomra
Pixabay/174495

Ausztrália és Szerbia került az orosz teniszválogatott helyére

2022.03.14
10:37
Forrás
MTI
A nemzetközi szövetség március elsejével függesztette fel az oroszok, valamint a fehéroroszok nemzetközi szereplését.

Az ukrajnai háború miatt kizárt orosz teniszválogatott helyére a Billie Jean King Kupába Ausztrália, míg a Davis Kupába Szerbia került. A nemzetközi szövetség március elsejével függesztette fel az oroszok, valamint az ukrajnai háborúban őket segítő fehéroroszok nemzetközi szereplését, és most döntött, kik pótolhatják az oroszokat.

A női Billie Jean King Kupát az oroszok nyerték tavaly, és így automatikus résztvevői lettek volna az idei sorozat 12-es döntőjének. Helyükre Ausztrália - mint a 2021-es elődöntő legmagasabban jegyzett vesztese - került az idei, novemberi fináléba.

A legjobb férfi válogatottakat felvonultató Davis Kupában az oroszok szintén címvédőként léptek volna pályára, és jutottak be alanyi jogon az idei 16-os döntőbe. Az ITF ebben a sorozatban is a legmagasabban jegyzett elődöntős vesztest, azaz Szerbiát juttatta tovább a fináléba, amelyet első körben szeptember 14. és 18., majd november 23. és 27. között rendeznek.

Szerbia játék nélküli továbblépésével lesz még egy csapat, amely döntőbe kerül, erről később határoznak, akárcsak a helyszínekről.

tenisz
Davis-kupa
Szerbia
Ausztrália

Most

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.