Ugrás a tartalomra

Ausztrália és Szerbia került az orosz teniszválogatott helyére

2022.03.14
10:37
Forrás
MTI
A nemzetközi szövetség március elsejével függesztette fel az oroszok, valamint a fehéroroszok nemzetközi szereplését.

Az ukrajnai háború miatt kizárt orosz teniszválogatott helyére a Billie Jean King Kupába Ausztrália, míg a Davis Kupába Szerbia került. A nemzetközi szövetség március elsejével függesztette fel az oroszok, valamint az ukrajnai háborúban őket segítő fehéroroszok nemzetközi szereplését, és most döntött, kik pótolhatják az oroszokat.

A női Billie Jean King Kupát az oroszok nyerték tavaly, és így automatikus résztvevői lettek volna az idei sorozat 12-es döntőjének. Helyükre Ausztrália - mint a 2021-es elődöntő legmagasabban jegyzett vesztese - került az idei, novemberi fináléba.

A legjobb férfi válogatottakat felvonultató Davis Kupában az oroszok szintén címvédőként léptek volna pályára, és jutottak be alanyi jogon az idei 16-os döntőbe. Az ITF ebben a sorozatban is a legmagasabban jegyzett elődöntős vesztest, azaz Szerbiát juttatta tovább a fináléba, amelyet első körben szeptember 14. és 18., majd november 23. és 27. között rendeznek.

Szerbia játék nélküli továbblépésével lesz még egy csapat, amely döntőbe kerül, erről később határoznak, akárcsak a helyszínekről.

tenisz
Davis-kupa
Szerbia
Ausztrália

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.