Ugrás a tartalomra

Ausztria először nyert, Észak-Macedónia pedig elsőre nem

2021.06.13
19:21
2021.10.15
12:47
Forrás
MTI
Észak-Macedónia labdarúgó-válogatottja 3-1-re kikapott története első Európa-bajnoki mérkőzésén az osztrák csapattól, amely viszont hetedik találkozóján először győzött a kontinensviadalokon.

A nagy nemzetközi tornán először szereplő észak-macedón csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. Ellenben az osztrákok az első lehetőségüket gólra váltották. Ezt követően kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, az újonc pedig egy szerencsés góllal egyenlített Pandev révén, aki így Gera Zoltánt megelőzve 37 évesen és 321 naposan minden idők második legidősebb gólszerzője lett az Eb-k történetében. A szünetig újabb találat nem született.

A második félidőre az osztrák csapat magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, az első lehetőséget mégis a rivális hagyta ki. Nem sokkal később viszont már Dimitrievski óriási bravúrral tolta ki Gregoritsch bal sarokba tartó fejesét. Bár a folytatásban is Ausztria válogatottja birtokolta többet a labdát, de az ellenfél gyors ellentámadásai legalább olyan veszélyesek voltak. A végig jó iramú találkozót a hajrá kezdetén a csereként beállt és nagyon agilisan futballozó Gregorisch találata döntötte el, amely az Eb-k történetének 700. gólja volt. A végén még Arnautovic is betalált a kitámadó, egyben elfáradó rivális kapujába.

Európa-bajnokság, 1. forduló, C csoport:
Ausztria - Észak-Macedónia 3-1 (1-1)
------------------------------------
Bukarest, 13 ezer néző, v.: Andreas Ekberg (svéd)
    gólszerzők: Lainer (18.), Gregoritsch (78.) Arnautovic (90.), illetve Pandev (28.)
    sárga lap: Lainer (85.), illetve Trajkovski (42.), Alioski (52.)

Észak-Macedónia
Európa-bajnokság
UEFA Euro 2020
Ausztria

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.