Ugrás a tartalomra

Az adorjáni csapat edzője a nagy csatákat is nyert focikatona

2020.08.07
08:35
2020.08.07
17:17
Forrás
Pannon RTV
Tomislav Sivić a szerb labdarúgó harmadosztályban vállalt edzői munkát. Több élvonalbeli magyar csapatot, szerbiai korosztályos válogatottakat is irányított, most az adorjáni Tisza csapat kispadján ül

A szakember stábunknak azt mondta, ő egy focikatona, így bizonyítani kell minden nap, bárhol. Volt már magyar kupagyőztes a Kecskeméttel, és a szerb U21-es labdarúgó válogatottal is kijutott a kontinensviadalra. Most egy vajdasági falu csapatát edzi Tomislav Sivić. A szakember azt mondta, szeretne bizonyítani, itt azonban nem könnyű, kemény fiúknak való.

Tomislav Sivić, vezetőedző, FK Tisza, Adorján: „Bizonyítani kell minden nap és bárhol. Szóval, ha ezt mondom, akkor azt élőben is meg kell csinálni. Jött egy ambiciózus ember, az Adorján tulajdonosa, Borsos Csaba úr, aki elmondta a koncepcióját, hogy mire gondol. Utána megbeszéltük, és vállaltam a munkát. Vártam, más ajánlatok nem jöttek, és érdekes módon már egy éve zajlik az élet. Úgy gondoltam, jobb dolgozni, mint otthon ülni, nézni a tévét és imádkozni, hogy most miről van szó.”

Az adorjáni Tisza együtteséhez nem csak új edző, hanem több új játékos is érkezett. Stefan Tomišić több éves magyarországi légióskodás után tért vissza, mint mondja, mindenkinek extra motivációt jelent Tomislav Sivić személye. „Még mindig nehezek a lábak. A felkészülés azon fázisában vagyunk, amikor fáradt a csapat. Motiváltnak látom a csapatot, nagy tisztelettel néznek az edző felé. Gondolom, hogy nem lesz probléma, száz százalékot fogunk adni a bajnokságban és hozni fogjuk az elvártat.”

Azt pedig, hogy Adorjánon komoly terveket szövögetnek a labdarúgással kapcsolatban, mi sem bizonyítja jobban, mint az épülő, új stadion. Az 500 férőhelyes, fedett lelátós komplexum várhatóan még idén ősszel elkészül. A csapat addig a szomszédos Magyarkanizsán játssza majd hazai mérkőzéseit.

Tomislav Sivić
labdarúgás
foci
Adorján

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.