Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Edvárd

Az adorjáni csapat edzője a nagy csatákat is nyert focikatona

2020-08-07
08:35
2020-08-07
17:17
Forrás
Pannon RTV
Tomislav Sivić a szerb labdarúgó harmadosztályban vállalt edzői munkát. Több élvonalbeli magyar csapatot, szerbiai korosztályos válogatottakat is irányított, most az adorjáni Tisza csapat kispadján ül

A szakember stábunknak azt mondta, ő egy focikatona, így bizonyítani kell minden nap, bárhol. Volt már magyar kupagyőztes a Kecskeméttel, és a szerb U21-es labdarúgó válogatottal is kijutott a kontinensviadalra. Most egy vajdasági falu csapatát edzi Tomislav Sivić. A szakember azt mondta, szeretne bizonyítani, itt azonban nem könnyű, kemény fiúknak való.

Pannon RTV/ Molnár Edvárd

Tomislav Sivić, vezetőedző, FK Tisza, Adorján: „Bizonyítani kell minden nap és bárhol. Szóval, ha ezt mondom, akkor azt élőben is meg kell csinálni. Jött egy ambiciózus ember, az Adorján tulajdonosa, Borsos Csaba úr, aki elmondta a koncepcióját, hogy mire gondol. Utána megbeszéltük, és vállaltam a munkát. Vártam, más ajánlatok nem jöttek, és érdekes módon már egy éve zajlik az élet. Úgy gondoltam, jobb dolgozni, mint otthon ülni, nézni a tévét és imádkozni, hogy most miről van szó.”

Pannon RTV/ Molnár Edvárd

Az adorjáni Tisza együtteséhez nem csak új edző, hanem több új játékos is érkezett. Stefan Tomišić több éves magyarországi légióskodás után tért vissza, mint mondja, mindenkinek extra motivációt jelent Tomislav Sivić személye. „Még mindig nehezek a lábak. A felkészülés azon fázisában vagyunk, amikor fáradt a csapat. Motiváltnak látom a csapatot, nagy tisztelettel néznek az edző felé. Gondolom, hogy nem lesz probléma, száz százalékot fogunk adni a bajnokságban és hozni fogjuk az elvártat.”

Pannon RTV/ Molnár Edvárd

Azt pedig, hogy Adorjánon komoly terveket szövögetnek a labdarúgással kapcsolatban, mi sem bizonyítja jobban, mint az épülő, új stadion. Az 500 férőhelyes, fedett lelátós komplexum várhatóan még idén ősszel elkészül. A csapat addig a szomszédos Magyarkanizsán játssza majd hazai mérkőzéseit.

Tomislav Sivić
labdarúgás
foci
Adorján

Most

15:34

Meghalt Larry King

Az amerikai televíziózás legendás alakja, a CNN korábbi műsorvezetője, tudósítója 87 éves korában egy Los Angeles-i kórházban hunyt el.
14:50, Frissítve: 17:26

Oltás az Újvidéki Vásár területén

Az Újvidéki Vásár egyes csarnokában szerda óta végzik a tömeges immunizációt. Első nap 1300-an, pénteken pedig már 2200-an vették fel a védőoltást. A kínai Sinopharm vakcinából kedden 5500 adag érkezett a városba, a napokban még ugyanennyi jött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.