Ugrás a tartalomra

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

2021.06.13
18:51
2021.06.13
21:56
Forrás
MTI
Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

 Az angoloknál csereként pályára lépett Jude Bellingham, aki ezzel az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa lett. A 17 éves és 349 napos támadó Jetro Willemst előzte most meg, aki 18 évesen kapott lehetőséget a holland csapatban a 2012-es kontinensviadalon.

Az angolok kezdték jobban a mérkőzést, óriási nyomást helyeztek a világbajnoki ezüstérmes horvátokra, akiknek érezhetően nem ízlett az agresszív letámadás. A házigazdák gyorsan járatták a labdát és többször át tudták játszani a rivális védelmét - Phil Foden például kapufáig jutott -, gólt azonban nem tudtak szerezni. Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese húsz perc után visszavett az iramból, a horvátok így kiszabadultak a kapujuk előteréből és a szünetig kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon komolyabb helyzet és gól nélkül.

A második félidő közepes iramban kezdődött, a labda a horvátoknál volt többet, ám nem tudtak mit kezdeni az visszaálló angolokkal. Aztán kevesebb mint negyedóra után az angolok némileg váratlanul egy szép akció végén vezetést szereztek. A találat néhány percre megfogta a horvátokat, Harry Kane növelhette volna a házigazda előnyét, majd "megnyugodtak a kedélyek". Az angolok ismét visszaálltak, ám hiába birtokolták a labdát a horvátok, lehetőségig csak ritkán jutottak el, így pedig összességében biztosan őrizték meg vezetésüket az angolok és győzelemmel kezdték az Eb-t.

Ezután jönnek a C-csoport meccsei: 18 órától az Ausztria-Észak-Macedónia mérkőzés kezdődött, míg az esti összecsapás holland-ukrán rangadót hoz.

UEFA Euro 2020
Európa-bajnokság

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.