Ugrás a tartalomra

Az éremszerzés a cél a birkózó Eb-n

2022.03.25
12:55
2022.03.25
15:39
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai válogatottat erősítő vajdasági magyar birkózók éremesélyesként készülnek a budapesti Európa-bajnokságra. A csapat Nagybecskereken végzi az utolsó simításokat.

A szőnyeges edzések mellett szabadtéri gyakorlatok is helyet kaptak a szerbiai birkózó válogatott felkészülésében. A magyarkanizsai születésű Nagy Szebasztián a kötöttfogásúak 67 kilogrammos súlycsoportjában indul majd a március 28-án kezdődő budapesti Európa-bajnokságon. Az U23-as EB-ezüstérmes sportoló elmondta, kontinenstornát megelőző héten már nagyon oda kell figyelni a táplálkozásra, célja pedig, hogy dobogóra állhasson a magyar fővárosban.

„Lassan kezdjük a súlyt rendezni, most már figyelnünk kell arra, hogy mit és mennyit eszünk és iszunk. Nem sok, mindössze néhány nap van hátra az Európa-bajnokságig. Szerintem mindenki nagyon jó formában van. Nem fogok semmi újat elárulni, ha azt mondom, hogy a cél éremmel visszatérni Budapestről.”

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos világbajnokának Nemes Viktornak már vannak szép emlékei Budapestről. 2018-ban ugyanis itt szerzett vb bronzérmet. Idén is jól szeretne szerepelne a zentai birkózó.

„Még egy kicsit kell a formán alakítani. Persze, az utolsó napokban már csak a súlyrendezés van, de én úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült ez a három, három és fél hónapos felkészülés.”

A szerb birkózó válogatott március 31-ig marad Nagybecskereken, majd innen indul Budapestre, ahol április elsején kezdődik a kötöttfogású program az Európa-bajnokságon.

birkózás
Nagy Szebasztián
Nemes Viktor

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.