Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az év legjobb vajdasági sportolóit díjazták

2018-12-18
13:10
2018-12-18
18:57
Forrás
Pannon RTV
A Tartományi Kormány épületében kiosztották a Vihar díjakat, az év legjobb sportolóinak. Az említett díj a legmagasabb szintű elismerés a tartományban a maga nemében.

A díjakat Vladimir Batez illetékes tartományi titkár és Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök adta át.

Az idei évben a legtöbb elismerést a röplabdázók és a fogyatékkal élő asztaliteniszezők kapták. Egyéni kategóriában az óbecsei Marko Tomićević kajakozó kapta meg a díjat. Marko nem tudott jelen lenni az ünnepségen, az elismerést videóüzenetben köszönte meg. Kosanović Nagy Antónia, egykori kajakozó, a bizottság tagja: „A 2018-as évet nagyon sikeresnek tartom, hogyha a kajak szempontjából tudok egy pár szót mondani, akkor Marko Tomićević és Milenko Zorić a belgrádi Európa Bajnokságon aranyérmet szereztek, a világbajnokságon pedig bronzérmet. Nagyon örültem, hogy amikor a bizottság tagjaként Marko Tomićevićnek tudtuk a Vihar elismerést odaítélni, mivel tényleg egy nagyon küzdő temperamentumú sportoló.”

A tartományi titkárság az elmúlt két és fél évben összesen több, mint 700 millió dinárt fektetett a vajdasági sportba. Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár : „A 2016-os év második felétől a tartományi sport- és ifjúsági titkárság 273 millió dinárt fordított sportpályák és tornatermek tatarozására, felújítására, felszerelésére és kiépítésére. Ebben az évben 86 sportolót ösztöndíjaztunk 30 különböző sportágból, mintegy 18 millió dinár értékben. Támogattuk különböző nagy sportversenyek megszervezését, mint amilyen a birkózó Európa-bajnokság, karate és vívó bajnokság, illetve számos ifjúsági bajnokság szervezését is.”

A Vihar díjat egyéni női kategóriában Maja Ognjenovićnak, a női röplabda-válogatott csapatkapitányának ítélték oda. A női és férfi csapatok közül is a röplabdásokat díjazták a nők közül a rumai Vizura, a férfiak közül pedig az újvidéki Vojvodina kapta idén a rangos elismerést.

vihar
díj
sportoló

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.