Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az év legjobb vajdasági sportolóit díjazták

2018-12-18
13:10
2018-12-18
18:57
Forrás
Pannon RTV
A Tartományi Kormány épületében kiosztották a Vihar díjakat, az év legjobb sportolóinak. Az említett díj a legmagasabb szintű elismerés a tartományban a maga nemében.

A díjakat Vladimir Batez illetékes tartományi titkár és Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök adta át.

Az idei évben a legtöbb elismerést a röplabdázók és a fogyatékkal élő asztaliteniszezők kapták. Egyéni kategóriában az óbecsei Marko Tomićević kajakozó kapta meg a díjat. Marko nem tudott jelen lenni az ünnepségen, az elismerést videóüzenetben köszönte meg. Kosanović Nagy Antónia, egykori kajakozó, a bizottság tagja: „A 2018-as évet nagyon sikeresnek tartom, hogyha a kajak szempontjából tudok egy pár szót mondani, akkor Marko Tomićević és Milenko Zorić a belgrádi Európa Bajnokságon aranyérmet szereztek, a világbajnokságon pedig bronzérmet. Nagyon örültem, hogy amikor a bizottság tagjaként Marko Tomićevićnek tudtuk a Vihar elismerést odaítélni, mivel tényleg egy nagyon küzdő temperamentumú sportoló.”

A tartományi titkárság az elmúlt két és fél évben összesen több, mint 700 millió dinárt fektetett a vajdasági sportba. Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár : „A 2016-os év második felétől a tartományi sport- és ifjúsági titkárság 273 millió dinárt fordított sportpályák és tornatermek tatarozására, felújítására, felszerelésére és kiépítésére. Ebben az évben 86 sportolót ösztöndíjaztunk 30 különböző sportágból, mintegy 18 millió dinár értékben. Támogattuk különböző nagy sportversenyek megszervezését, mint amilyen a birkózó Európa-bajnokság, karate és vívó bajnokság, illetve számos ifjúsági bajnokság szervezését is.”

A Vihar díjat egyéni női kategóriában Maja Ognjenovićnak, a női röplabda-válogatott csapatkapitányának ítélték oda. A női és férfi csapatok közül is a röplabdásokat díjazták a nők közül a rumai Vizura, a férfiak közül pedig az újvidéki Vojvodina kapta idén a rangos elismerést.

vihar
díj
sportoló

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.