Ugrás a tartalomra

Az év sportolói Zentán (videó)

2016-12-31
12:00
A sportolókat ünnepelték péntek este Zentán
A sportolókat ünnepelték péntek este Zentán. Az idei év legkiválóbb sportolóinak járó elismeréseket a helyi Művelődési Házban adták át. Kiválóbbnál kiválóbb eredményeket értek el a zentai sportolók a 2016-os évben. Ezúttal is több kategóriában díjazták őket. A legjobb külföldi sportoló a magyar labdarúgó-válogatott tagja, Nemanja Nikolić lett. „Mondhatjuk úgy is, hogy tényleg a legjobb évem volt a karrieremben. Mindent megnyertem a Legiával, amit lehetett, kimentem az Európa-bajnokságra, Bajnokok Ligáját játszottunk, gólkirály voltam, egyéni címeket, mindent megnyertem. De ezek a címek, amiket itthon kapok Zentától, azok mindig különlegesek, úgyhogy örülök, hogy ebben az évben is én voltam a nyertes, és én voltam a legjobb sportoló külföldön, úgyhogy köszönöm szépen nekik.” Az ünnepségen polgármesteri köszönőlevelet vehetett át id. Eperjesi László egykori atléta, aki ma, mások mellett az olimpiai bronzérmes súlylökő Márton Anita edzője. „Ez egy óriási meglepetés nekem, és nagyon jól esik. Rólam mindenképpen tudni kell azt, hogy Zentán kezdtem el a sporttal való kapcsolatomat, először mint atléta, utána mint edző, és hát nagy megtiszteltetés mindenképpen számomra, hogy most a polgármester úr is elismerte az eddigi ténykedésemet.” Az atlétika iránti szeretet tovább öröklődött a családban, hiszen az ifjabbik Eperjesi László is apja nyomdokaiban lépett. Ezúttal a felnőttek között a második helyen végzett. Noha családja gyermekkora óta Szegeden él, sportolói karrierje ma is Zentához köti. „Itt is megfelelőek voltak az edzőkörülmények és itt készültünk, és első körben a Szerb Atlétikai Szövetség figyelt fel rám, és ők voltak azok, akik meghívtak a nemzeti válogatottba. Innen egyértelművé vált, hogy az ő kezei közé kerültem, és akkor a szerb válogatottat fogom erősíteni a jövőben.”Az olimpiai sportágak kategóriájában a serdülők korosztályában az első helyen Világos Adrianna atléta és Mario Vuković birkózó végzett. A kadét lányok első helyezettje Barta Éva kajakozó lett, a fiúknál pedig Vámos Mátyás birkózó diadalmaskodott. Ifjúsági kategóriában a lányok legjobbja Fenyvesi Abigél kajakozó, a fiúké pedig Katona Ádám birkózó lett. A felnőttek között a nőknél Ivana Vejnović asztaliteniszező, a férfiaknál Nagy Tamás birkózó bizonyult a legjobbnak. A nem olimpiai sportágakat űző versenyzők között Kéri Valentina kickboksz-versenyző és Korponai Ákos sakkozó lett a legjobb. A legeredményesebb sportegyesület címét a Zenta Birkózóklub érdemelte ki, a legjobb edzőnek járó elismerést pedig Fehér Csaba atlétika- és kajakedző zsebelte be. A sportszövetség oklevelét a két riói olimpikon, Frísz Krisztián és Nemes Viktor, valamint a szintén kimagasló eredményeket elérő birkózó, Nemes Máté érdemelte ki.
Sport
Zenta
elismerések
év sportolói

Most

16:24, Frissítve: 16:37

Emelkednek az ingatlanárak Szabadkán

Az utóbbi 2-3 évben növekszik a lakások, házak iránti kereslet, ami az árak növekedését okozta. A kínálat nem kielégítő, így a használt lakások négyzetmétere akár 600 euróba is kerülhet a központban.
13:33, Frissítve: 15:38

Megkezdődtek a kisérettségik

Kisérettségiznek mától a nyolcadikosok Szerbiában. A diákokra szerdáig, három nap alatt három feladatsor vár. Ma elsőként anyanyelvből töltötték ki a teszteket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.