Ugrás a tartalomra

Az idei Dakar-rali leghosszabb szakaszán vannak túl a versenyzők

2022.01.05
20:05
2022.01.06
08:00
Forrás
Pannon RTV
Saghmeister Gábornak és Gyenes Emánuelnek ma gondmentesen telt ez az etap.

Az észak-keleti hideg időt végre leváltotta a kellemesebb éghajlat a 2022-es Dakar-ralin, ahol a negyedik mért szakaszt a motorosok között a spanyol Juan Barreda Bort nyerte a Hondával. Ugyancsak második szakaszgyőzelmét jegyezte a katari Nasser Al-Attiyah a Toyotával az autósok között.

A szerdai mért szakasz volt az idei Dakar-rali leghosszabb etapja. A versenyzőknek 465 kilométert kellett megtenniük. A motorosok között a Hondát vezető Juan Barreda Bort nyert, akinek ez a második szakaszgyőzelme. A szabadkai Saghmeister Gábor a 120-ik helyen ért célba.

„Leghosszabb etap. Féltem is tőle, mert félek a sötétben, és nem szeretek sötétben motorozni, de sikerült fél 5-kor beérnem, úgyhogy teljesítettem a távot úgy, ahogy kellett. A motor tökéletesen működött, én jól éreztem magam. Elég jó tempóban tudtam jönni. Az első 300 kilométeren 4-5-en jöttünk úgy, hogy cserélgettük egyfolytában egymást, mint a biciklisták. Aztán volt egy dűnesorozat, ahol szétesett a társaság. Aztán mindenki egyedül ment a végéig.”

Gyenes Emánuelnek jól ment a KTM-je, ami az eredményen is látszik, hiszen megismételte tegnapi helyezését, amikor 42.-ként ért célba.

„Nagyon kellett koncentrálni, mert nagy sebességgel mentünk odakint. Minden kőre oda kellett figyelni, és nagyon sok kő volt ma. Tehát mentálisan nagyon lefárasztott ez a mai szakasz. Egész nap egy 4-5 fős bolyban motoroztunk, úgyhogy por is volt, de élveztem a mai szakaszt. Nagyon gyors volt. Nem volt semmi hiba, szerencsére. A motor is nagyon jól ment, úgyhogy nagyon élveztem.”

A szaúd-arábiai fővárosban érezhetően kellemesebb az idő, mint a haili térségben volt, így kényelmesebb lesz a motorozás is a rijadi sivatagban, ahol csütörtökön egy 345 kilométeres mért szakasz vár a versenyzőkre.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.