Ugrás a tartalomra

Az Iszlám Állam számára terroristákat toborzó csoportot számoltak fel Spanyolországban

2020.10.30
22:59
Forrás
MTI
Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára internetes közösségi oldalakon tagokat toborzó terroristasejt három tagját állították elő a spanyol hatóságok - közölte az Európai Unió (EU) rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) pénteken.

A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a három gyanúsított aktív internetes tevékenységet folytatott a fiatalok körében, több mint 10 ezer követőjük volt.

Az észak-spanyolországi San Sebastianban és Pasaia városában előállított bűnözők a közösségi oldalakon az Iszlám Állam nevű terrorszervezet támogatására hoztak létre csoportokat. Dzsihadista propagandát terjesztettek és terrorizmus végrehajtására buzdítottak.

Internetes felületeiken nagyszámú erőszakos tartalmat tettek elérhetővé, amelyek legtöbbjén a terrorszervezet harcaiban részt vevő kiskorúakat példaképként mutatták be. A távoktatás formájában tartott képzések során a testedzés mellett dzsihadista terrorcselekmények végrehajtására is tanítottak, továbbá kések és lőfegyverek használatára oktattak - közölte az Europol.

Spanyolország
Iszlám Állam
Iszlám Állam terrorszervezet

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.