Ugrás a tartalomra

Az Osijek nyerte a TSC Cup-ot

2018.09.27
16:51
2018.09.27
18:21
Forrás
Pannon RTV
A topolyai TSC Labdarúgó Akadémia ünnepélyes átadását követően tartották a TSC Cup nemzetközi ifjúsági labdarúgó torna döntőit.

A harmadik helyért a belgrádi Partizan és a dunaszerdahelyi DAC vívta meg a csatát, míg a dobogó legfelső fokáért az eszéki Osijek és a felcsúti Puskás Akadémia küzdött meg.

A topolyai Labdarúgó Akadémia ünnepélyes átadása alkalmából szervezett kétnapos TSC Cup nemzetközi ifjúsági labdarúgó torna harmadik helyéért vívott meccs kezdőrúgását Takács Mihály, a felcsúti Puskás Labdarúgó Akadémia igazgatója végezte el. A lelátón Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is helyet foglalt. Mindeközben médiaházunk történelmet írt, hiszen a Pannon Televízió, fennállása óta, először közvetített élőben focimeccset.

A harmadik helyért folyó csatában az első félidőben a belgrádiak támadtak többet, a pályán egyértelműen a szerb csapat dominált, az első 20 perc azonban 0:0-ás döntetlennel ért véget. A második félidő első percében a Partizan megszerezte a vezetést Petrović jóvoltából. A kapott gólt követően erőre kaptak a dunaszerdahelyiek is. Nem sokkal később Urbán egyenlített 1:1-re. Ez lett egyben a végeredmény is, így a büntetők következtek, amelyből a dunaszerdahelyi DAC került ki győztesen: 9:8-ra nyert a belgrádi Partizan ellen.

Ognjen Uzelac, kapus, FK Partizan, Belgrád: „Ügyesebben kellett volna kapura rúgnunk. Nem baj, a büntetőrúgás az szerencsejáték, lehet győzni, de veszíteni is.”

Angyal Botond, csapatkapitány, DAC, Dunaszerdahely, Szlovákia: „Tényleg nagyon nehéz mérkőzés volt, voltak helyzeteink, persze nem tudtuk kihasználni. De nyertünk. Nyertünk, ez a lényeg.”

A meccseket Magyar Levente is végigszurkolta. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese szerint a TSC Labdarúgó Akadémia felépítése egy újabb bizonyítéka a szerb-magyar kapcsolatok történelmi csúcsának. A külhoni magyarok támogatása pedig továbbra is prioritást élvez.

Magyar Levente, miniszterhelyettes, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyarország: „Akár a kultúráról beszélünk, akár a gazdaságról, vagy a sportéletről, egyre látványosabb, kézzelfoghatóbb és egyre jelentősebb az anyaország támogatása, amit folyósítani tud ezekre a célokra.”

A döntő volt az utolsó mérkőzés a nap folyamán. Az eszéki Osijek a felcsúti Puskás Akadémia ellen játszott az első helyért. Az első félidőben a horvát csapat vezetéshez jutott a harmadik percben, újabb gól nem született a játékrészben. A második félidőt mindkét csapat jól kezdte, és az eszékiek már a 21. percben 2:0-ra növelték az előnyüket. A végeredmény is ez maradt: eszéki Osijek – felcsúti Puskás Akadémia 2:0.

A dobogó második fokára felálló Puskás Akadémia ifjúsági csapatának tagjai elégedettek voltak a szervezéssel.

Gazdag Merse, csapatkapitány, Puskás Akadémia, Felcsút, Magyarország: „Az akadémiáról az a véleményem, hogy nagyon szép, nagyon szépen ki van építve, a pályák is nagyon szépek. Ez a torna egy erős torna, mi egy kicsit könnyebb csoportba kerültünk, így könnyebb volt kijutni.”

Az eszékiek is dicsérték a környezetet, valamint a meccsek hangulatát.

Luka Barić, csapatkapitány, NK Osijek, Eszék, Horvátország: „Nagyon lenyűgözött, nagyon szép minden, sok ember eljött. És íme.”

A győztesnek járó kupát Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke adta át az eszéki Osijek ifjú focistáinak.

TSC Topolya
labdarúgó akadémia
Osijek
Felcsút
labdarúgás

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.