Ugrás a tartalomra

Az U23-as vb-re készülnek a vajdasági birkózók

2019.10.25
12:56
Forrás
Pannon RTV
Gőzerővel készülnek a vajdasági birkózók a jövő heti budapesti U23-as birkózó világbajnokságra.

Nagy Szebasztiánnak ebben a korosztályban eb ezüst- és bronzérme is van már. A magyarkanizsai birkózó a magyar fővárosba is éremért utazik. A felsőhegyi Kolompár Szebasztián szintén komoly célokat tűzött ki a vb-t illetően.

Nemcsak a szőnyegen, hanem a szabadban is keményen készülnek a budapesti U23-as világbajnokságra a szerb színekben versenyző vajdasági birkózók. A magyarkanizsai Nagy Szebasztián kiemelkedő teljesítményben bízik. A vb-n a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában induló sportoló azt mondta, kellően ráhangolódott a megmérettetésre és jobb ormában érzi magát, mint a tavaszi Európa-bajnokság előtt: „Jobban fel vagyok készülve, mint az Európa-bajnokságra, amit Újvidéken rendeztek meg márciusban. Úgy gondolom, hogy minden jó lesz. Fel vagyunk készülve fizikailag, pszichikailag, mindenhogy, aztán meg meglátjuk: meccsről meccsre, a végén meg majd kiderül.”

Nagy Szebasztián mellett az 55 kilós kötöttfogású Kolompár Szebasztián is dobogóra állna Budapesten. A felsőhegyi birkózó egy háromhetes edzőtábor segítségével készül az október végén kezdődő viadalra. Állítása szerint egyik ellenfelétől sem tart. Igyekszik a legjobb formáját hozni a versenyen: „A mezőny biztosan erős lesz, de mi fel vagyunk készülve, már itt vagyunk három hete edzőtáborban. Úgyhogy egyáltalán nem félek senkitől, nem tartok senkitől, én tudom, hogy fel vagyok készülve és oda fogom magam tenni.”

A budapesti U23-as birkózó világbajnokságot október 28-a és november 3-a között rendezik a Ludovika Arénában.

birkózó
birkózás
Nagy Szebasztián
Kolompár Szebasztián
világbajnokság

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű