Ugrás a tartalomra

Az új japán miniszterelnök is eltökélt a tokiói olimpia rendezését illetően

2020.10.18
10:04
2020.10.18
10:09
Forrás
MTI
Japán új miniszterelnöke megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát.

Szuga Josihide úgy nyilatkozott: a sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy "az emberiség legyőzte a vírust".

Már hónapok óta azon dolgozik a japán kormány, a tokiói városvezetés, valamint az olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottsága, hogyan lehetne biztonságosan lebonyolítani a játékokat, és milyen különleges intézkedéseket kell meghozni a halasztás miatt megnövekedett költségek kezelésére. Az egyik ilyen lehet az utazási korlátozások feloldása.

Szuga Josihide, aki szeptember közepén váltotta a miniszterelnöki tisztségről augusztus végén lemondó Abe Sindzót, telefonon már egyeztetett a jelenlegi helyzetről és a tervekről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével, Thomas Bachhal, személyes találkozójuk pedig a tervek szerint novemberben lesz.

A világjárvány miatt 2021-re halasztott olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpiát pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig rendezik meg.

olimpia
tokiói olimpia
Szuga Josihide
megrendezés
eltökéltség
koronavírus
járvány
halasztás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.