Ugrás a tartalomra

Babakocsis futóversenyt tartottak Szabadka főterén

2019.05.11
13:25
2019.05.11
17:50
Forrás
Pannon RTV
Az Active Kids sportnapon a legkisebbek is rajthoz állhattak egészen a tízéves korosztályig. Az eseményen a gyerekekre a futás előtt akadálypályák vártak.

Körmöci Levente gond nélkül vette az akadályokat. A kisfiú hetente többször jár fociedzésre így szinte egyik akadály sem fogott ki rajta. Az izgalmas játékok sokasága a kis sportoló számára is érdekes volt: „Trambulinoztunk, bujkáltunk, meg ilyen gumikra kellett ráugrani.”

A gyerekeknek és szüleiknek kilenc akadályon kellett végigmenniük, hogy megszerezzék az továbbjutáshoz szükséges pecséteket.

Gogolák Ádám:
„- Azt csináltam, hogy ezeken a kis szivacsokon ugráltam az egyiken az egyik lábammal, a másik felén meg a másik lábammal, úgy mentem, futottam és utána meg leugrottam a szivacsra.
- És ezért pecsétet is kaptál. Milyen pecsétet?
- Rákosat.”

A szülők szerint a sportnap nagyon jó hatással van a gyerekere és fontos, hogy a rendezvényen felkelthetik érdeklődésüket a sport iránt.

Kecsenovity Szabó Dóra: „Mi mindig részt veszünk az Active Kids sportnapjain. Visszajárók vagyunk. Harmadik éve vagyunk itt.”

Az Active Kids sportnapot harmadik alkalommal tartották meg. Idén közel háromszázan vettek részt az eseményen.

Nagy Csaba, elnök, Active Kids: „Az ötlet az onnan jött, hogy népszerűsítsük a sportot, hogy népszerűsítsük a családi programokat, amiket a szülők és a gyerekek együtt töltenek el. Mivel úgy éreztük, hogy itt, ezen a téren szükség van egy kis hiánypótlásra.”

A legkisebbek az akadálypályák után babakocsikkal és szüleikkel starthoz álltak, hogy sok esetben első futóversenyükről elrajtoljanak.

A legkisebbekkel a szülők kétszáz méteres távon futottak. A táv a korcsoporttal együtt növekedett. A tíz éves korosztály 600 métert futott le.

Active Kids
Szabadka

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.
14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34, Frissítve: 16:37

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.