Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Bajnokok lettek, de nincs megállás a Dombos Asztaliteniszklub lányainál

2020-07-04
14:21
2020-07-04
15:29
Forrás
Pannon RTV
Veretlenül került be a Szerb Szuperligába a kishegyesi Dombos Asztaliteniszklub női csapata. A lányok 18 meccsből 18 győzelmet tudhatnak a magukénak. Az összesítésben a bajnokságot 36 ponttal zárták.

Bajnokok lettek, de nincs megállás. Keményen edzettek szombaton is a Dombos Asztaliteniszklub lány tagjai, akik már a következő szezonra készülnek. 18 lejátszott meccs, 18 győzelem. A kishegyesi sportklubot senki sem tudta legyőzni, egyenesen kerültek be a Szerb Szuperligába.

Gvozdenović Katarina 7 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy pingpongozni kezd. Mára már többszörös országos bajnoki címmel és számos tornagyőzelemmel büszkélkedhet.

„Öt, hat éve játszom Kishegyesnek. Számunkra ez egy nagyon nagy dolog, hogy bejutottunk a Szuperligába. Veretlenek vagyunk, és ennek csak örülni tudunk, és ez egy nagy dolog.”

A csapat heti hat alkalommal napi több órát edz. A bajnokságban lejátszott mérkőzéseken apait-anyait beleadtak, aminek meg is lett az eredménye. A csapatot erősítő Ana Grúziából került a kishegyesi csapathoz.

Ana Nikoiani, Dombos ATK, Kishegyes: „Ki gondolná, hogy két évvel ezelőtt még Grúziában éltem. Most, hogy beléptünk a Szuperligába, reméljük, hogy sikeresek leszünk, felkészülünk rá.”

Valóra vált a 10 éves álom. A lányok olyan eredményt értek el, ami még Kishegyes Községben, ebben a kategóriában senkinek sem sikerült - emelte ki Bíró Anikó, a klub egyik alapítója.

„Ez hatalmas eredmény, amire mi nem is számítottunk. A klubot 10 evvel ezelőtt alapítottuk, Lengyel Mónikával közösen. Rekreációs célra, iskoláskorú gyerekekkel való foglalkozás miatt. Időközben kiderült, hogy nagyon sok tehetséges gyerekünk van. Négy évvel ezelőtt megindultak a ligás játékok. Egyik ligából emelkedtek fel a következő ligába. Ez pedig, hogy most a Szuperligába veretlenül bejutottak, ez egy óriási eredmény Kishegyes történetében.”

A lányok a bajnokság utolsó fordulójában a nikolinci Rapid együttesét verték meg 4:2-re. A csapatot erősítő Gvozdenović Katarina, Ana Nikoiani, Vegyelek Dóra és Halász Ella kirobbanó teljesítményt produkáltak és megérdemelten vehették át a serleget.

Ha a járványhelyzet is engedi, akkor a Szuperligás mérkőzések szeptemberben kezdődhetnek meg.

Dombos Asztaliteniszklub
női csapat
bajnok
szuperliga
edzés
Kishegyes

Most

Népszerű