Ugrás a tartalomra

Bale mesterhármasával döntős a Real Madrid

2018.12.19
20:33
Forrás
MTI
A BL-győztes Real Madrid lesz a házigazda al-Ain ellenfele az egyesült arab emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjében.

A japán Kashima Antlers kezdte aktívabban a 2016-os döntő "visszavágóját" - akkor a spanyol csapat hosszabbítás után 4-2-re nyert -, a Real Madrid negyed óra elteltével vette fel a mérkőzés ritmusát. Innentől a legutóbbi két kiírásban győztes spanyolok irányították a játékot, és a szünet előtt a vezetést is megszerezték: Bale és Marcelo kényszerítője után a walesi támadó éles szögből talált be.

A szünet után gyorsan egymás után két gólét szerzett Bale: előbb egy óriási védelmi megingást kihasználva az üres kapuba lőtt, majd a védelem körbepasszolása után Marcelo újabb remek passzát értékesítette. Bale-nek alig 11 perc kellett a triplázáshoz, majd egy óra elteltével a szurkolók vastapsa közepette jöhetett le a pályáról.

A Kashima az utolsó negyedórában szépített, a japán válogatott Doj Soma talált be, ám így sem fenyegette semmi a hajrára kiengedő madridiak döntőbe jutását.

    Eredmény, elődöntő:
Real Madrid (spanyol)-Kashima Antlers (japán) 3-1 (1-0)
--------------------------------------------------------
gólszerzők: Bale (44., 53., 55.), illetve Doj (78.)

Szombati mérkőzések
    bronzmérkőzés:

River Plate (argentin)-Kashima Antlers 14.30
    döntő:
al-Ain (egyesült arab emírségekbeli)-Real Madrid 17.30

 

Real Madrid

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.