Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Bálint Zoltán életműdíjat kapott

2022.02.24
12:13
2022.02.24
16:18
Forrás
Pannon RTV
A 2021-es év legeredményesebb sportolóit, klubját, edzőjét, csapatát díjazták Magyarkanizsán tegnap este a városháza dísztermében. Emellett idén egy életműdíj odaítéléséről is döntött a helyi Községi Sportszövetség.

Az idén is szerényebb körülmények között ünnepelték a 2021-es év legjobb sportolóit Magyarkanizsán. Több korcsoportban osztottak ki díjakat. A legjobb sportolónak Fábian Anna bizonyult a nők között, a legjobb férfi sportoló pedig Petrović Dejan lett. Mindketten a Potisje Birkózó Klub tagjai.

Petrović Dejan, birkózó, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „Nagyon örültem neki, és igazából meglepett, hiszen voltak jobb éveim is. Eddig a 2020-as volt a legrosszabb, amikor nem tudtam itt lenni, és nem tudtam ezt az elismerést megkapni. De a 2021-es év jól sikerült. Továbbá reménykedem, hogy a 2022-es év is eredményekben dús lesz.”

A legjobb csapatnak járó elismerést a Мagyarkanizsa Kézilabda Klub M12-es csapata érdemelte ki, akiknek sikerei között szerepel, hogy a 2021-2022-es bajnoki idényben sikerült veretlenül megnyerni az őszi idényt.

Urbán Ottó, edző, Мagyarkanizsa Kézilabda Klub: „A gyerekek elég tömegesen jelennek meg a kézilabda klubban, és barátságok kötődnek, ami számomra fontos. Fontosabb, mint egy online barátság, mert együtt edzenek, együtt sportolnak, buzdítják egymást a fiúk. Ami az eredményeket illeti, nemzetközi szereplésekre nem nagyon volt lehetőségünk a járványügyi helyzet miatt.”

A legjobb klubnak járó elismerést a 2021-es év eredményeit tekintve a Potisje Birkózó Klub kapta.

Rekecki Rudolf, elnök, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „Az elmúlt év az nagyon sikeres volt a birkózó klub számára, hiszen 21 egyéni országos bajnoki címe nyertünk, 9 komoly nemzetközi érmet, valamint korosztályos érmeket, kupákról, rangsor versenyekről és amennyire lehetséges volt, nemzetközi versenyekről.”

Az idei évben életműdíjat adtak át Bálint Zoltánnak, a Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány ügyvezetőjének. Nagymértékben hozzájárult a Vajdasági Birkózóakadémia felépítéséhez, melynek falai között magas szintű képzést kapnak az itt edző fiatalok.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány: „Az elismerések mindig jól esnek, de az ember nem ezért dolgozik, hanem azért, mert szívügye neki, amely területen dolgozik. Az én szívügyem a család mellett a sport, a sporton belül a birkózás, hiszen 16 éves korom óta, már lassan 50 éve ezzel foglalkozom.”

A legjobb edzőnek járó elismerést pedig Kormos Rudolf, a Magyarkanizsa Úszóklub vezetőedzője érdemelte ki.

Magyarkanizsa
év sportolói
Bálint Zoltán
Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány
sport
edző

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Szurkolók csaptak össze Belgrádban

Éjfél körül tömegverekedés tört ki Belgrádban. Mintegy 40 szurkoló csapott össze a Gandijeva utcában. Két 30 év körüli férfit súlyos sérülésekkel szállítottak a katonakórházba, de gyerekek is megsérültek, köztük egy 12 és egy 16 éves fiú is.
18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.