Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Barátságos focimeccset játszanak szombaton Tavankúton

2019-06-12
14:59
2019-06-12
18:19
Forrás
Pannon RTV
Barátságos mérkőzést játszik egymással a Horvátországban élő szerbek és a Szerbiában élő horvátok labdarúgó-válogatottja. Az összecsapást szombaton 18 órakor tartják Tavankúton.

A két kisebbségi válogatott eddig egyetlen alkalommal találkozott. 2016-ban Vukováron a szerbiai horvátok nyertek 4:0-ra. Az esemény nem csak a sport szempontjából jelentős, hanem politikai üzenetet is hordoz. Ezzel szeretnék jelezni, hogy egy jobb, stabilabb és őszintébb kapcsolatot szeretnének a két ország között - hangzott el a sajtótájékoztatón. A szombati nap folyamán több politikai találkozót, majd a meccset követően kultúrműsort tartanak Tavankúton.

Petar Kuntić, a szerbiai horvát kisebbség labdarúgó-válogatott elnöke: „Mi hátrányos helyzetben leszünk, mert Szerbiában szombaton és vasárnap tartják a rájátszás első fordulóját, hogy feltöltsék a különböző ligákat, ami azt jelenti, hogy a négy legjobb játékosunk a rájátszásban játszik majd, egy pedig Magyarországra megy. Tehát úgy mondanám, hogy az öt legjobb játékosunk nélkül lépünk pályára.”

barátságos
labdarúgó
Tavankút
horvát
szerb

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.