Ugrás a tartalomra

Barátságos focimeccset játszanak szombaton Tavankúton

2019.06.12
14:59
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Barátságos mérkőzést játszik egymással a Horvátországban élő szerbek és a Szerbiában élő horvátok labdarúgó-válogatottja. Az összecsapást szombaton 18 órakor tartják Tavankúton.

A két kisebbségi válogatott eddig egyetlen alkalommal találkozott. 2016-ban Vukováron a szerbiai horvátok nyertek 4:0-ra. Az esemény nem csak a sport szempontjából jelentős, hanem politikai üzenetet is hordoz. Ezzel szeretnék jelezni, hogy egy jobb, stabilabb és őszintébb kapcsolatot szeretnének a két ország között - hangzott el a sajtótájékoztatón. A szombati nap folyamán több politikai találkozót, majd a meccset követően kultúrműsort tartanak Tavankúton.

Petar Kuntić, a szerbiai horvát kisebbség labdarúgó-válogatott elnöke: „Mi hátrányos helyzetben leszünk, mert Szerbiában szombaton és vasárnap tartják a rájátszás első fordulóját, hogy feltöltsék a különböző ligákat, ami azt jelenti, hogy a négy legjobb játékosunk a rájátszásban játszik majd, egy pedig Magyarországra megy. Tehát úgy mondanám, hogy az öt legjobb játékosunk nélkül lépünk pályára.”

barátságos
labdarúgó
Tavankút
horvát
szerb

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű