Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Barátságos focimeccset játszanak szombaton Tavankúton

2019-06-12
14:59
2019-06-12
18:19
Forrás
Pannon RTV
Barátságos mérkőzést játszik egymással a Horvátországban élő szerbek és a Szerbiában élő horvátok labdarúgó-válogatottja. Az összecsapást szombaton 18 órakor tartják Tavankúton.

A két kisebbségi válogatott eddig egyetlen alkalommal találkozott. 2016-ban Vukováron a szerbiai horvátok nyertek 4:0-ra. Az esemény nem csak a sport szempontjából jelentős, hanem politikai üzenetet is hordoz. Ezzel szeretnék jelezni, hogy egy jobb, stabilabb és őszintébb kapcsolatot szeretnének a két ország között - hangzott el a sajtótájékoztatón. A szombati nap folyamán több politikai találkozót, majd a meccset követően kultúrműsort tartanak Tavankúton.

Petar Kuntić, a szerbiai horvát kisebbség labdarúgó-válogatott elnöke: „Mi hátrányos helyzetben leszünk, mert Szerbiában szombaton és vasárnap tartják a rájátszás első fordulóját, hogy feltöltsék a különböző ligákat, ami azt jelenti, hogy a négy legjobb játékosunk a rájátszásban játszik majd, egy pedig Magyarországra megy. Tehát úgy mondanám, hogy az öt legjobb játékosunk nélkül lépünk pályára.”

barátságos
labdarúgó
Tavankút
horvát
szerb

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.