Ugrás a tartalomra

Barátságos meccsel búcsúztatták a Nyers István Akadémia végzőseit

2020.07.25
16:05
2020.07.25
20:04
Forrás
Pannon RTV
Barátságos, búcsúmérkőzést tartottak ma Tóthfaluban, a Nyers István Labdarúgó Akadémia szervezésében.

A helyi U19-es csapat mérkőzött meg a belgrádi Crvena zvezda együttesével. Az összecsapás több fiatal játékos búcsúmeccse volt, akik szeptembertől máshol folytatják karrierjüket.

Izgalmasra sikeredett a búcsúmérkőzés a tóthfalui pályán, ugyanis a mérkőzés első félidejében még a tóthfalui csapat állt nyerésre, 2:0-ra vezettek a hazaiak, a második félidőben viszont a Crvena zvezda játékosai fordítottak és 6:2-re nyerték meg a mérkőzést. Rényi Alen utoljára játszott a Nyers István Labdarúgó Akadémia színeiben, szeptemberben már Magyarországon, Bordányban folytatja karrierjét: „Nagyon jó érzéssel és jó motivációval mentem fel, mert egy belgrádi Zvezda csapat ellen játszottunk, ami nem mindennapi esemény. Nagyon örülök a csapattársaimnak, hogy a csapattársaimmal tudtam fellépni erre a pályára, az utolsó évemben, az utolsó meccsemen. Hat évet, töltöttem itt. Nagyon örülök az edzőknek, hogy sokat segítettek, sokat dolgoztak velünk, hogy eljussunk ide, ahol most tartunk.”

Nikola Đurović, a Crvena zvezda U19-es csapatának edzője elmondta, elégedett a csapatokkal és jó gyakorlás volt ez a mérkőzés a fiataloknak: „Az első félidő már majdnem felnőtt futballt hozott, nagy elégedettséggel töltött el, hogy a fiaimnak alkalmuk volt 3 évvel idősebb fiúk ellen játszani, és nagyon jó volt a mérkőzés, elégedett vagyok a csapatommal, annak ellenére, hogy az elején 2:0-ra az ellenfél vezetett.”

A Nyers István Labdarúgó Akadémiából hat játékos távozott, ők szeptembertől máshol keresnek kihívásokat.

Darko Veselinov, edző, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Nekünk most összesen hat játékosunk van, aki továbblép. Három játékos fogja Magyarországon folytatni a pályafutását, a magyar negyedik szinten fognak játszani. Az egyik játékos megy a Bajsába, a szerb negyedosztályba és sajnos van egy játékos, aki sérült, és vele úgy beszéltük meg, hogy még egy évig marad itt nálunk Tóthfaluban, külön fogunk edzeni, hogy vissza tudjon lépni a pályára. A hatodik játékos meg továbbmegy Horgosra játszani.”

A mérkőzés végén mindkét csapat játékosai emlékéremmel gazdagodtak.

Nyers István Labdarúgó Akadémia
Tóthfalu
labdarúgás

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.