Ugrás a tartalomra

Bemutatkozott a TSC, a topolyai labdarúgóklub új vezetősége (videó)

2017.06.07
16:52
A sportigazgatói posztra Szabó Zoltán került, az első csapat pedig Petar Kurćubić személyében új vezetőedzőt kapott
A sportigazgatói posztra Szabó Zoltán került, az első csapat pedig Petar Kurćubić személyében új vezetőedzőt kapott. A TSC fejlesztése összefügg a leendő magyar kormány által támogatott topolyai fociakadémia felépítésével, amelynek a regionális utánpótlásnevelés a célja - hangzott el a sajtótájékoztatón. Az első csapat a harmadik helyet érte el a szerb liga vajdasági csoportjában, így esélyes, hogy a következő szezonban az első ligában folytatja a játékot. Az erre való felkészüléshez új szakemberekre van szükség. Palágyi Szabolcs, klubelnök, TSC: „Ismerve klubunk céljait, tehát, hogy magasabb osztályban játsszon a csapat, ahhoz úgy gondolom, hogy kevesen voltunk, tehát a magasabb osztály, gondolok a felnőtt csapatra és emellett természetesen a fiatalokat is szeretnénk magasabb posztokra juttatni. Ide sokkal több emberre van szükség és fontos, hogy olyan emberekre, akiknek már van sokkal nagyobb tapasztalatuk, mint nekünk.”A felnőtt csapat felerősítéséhez új tapasztalt játékosok igazolását tervezik - mondta az új sportigazgató, Szabó Zoltán. „A céljaim, terveim azok, hogy egy olyan csapatot alakítsunk ki, amely első ligában fog játszani, mi már azt tervezzük, hogy egy olyan csapatot tudunk összehozni, amelynek zöme, ha nem az első idényben, de a második idényben megtámadja a szuperligát. Olyan játékosokat hozunk, akik nemcsak egy évre, hanem több évre is eljönnek és olyan játékosok, akikre lehet építeni.” A TSC fejlesztése összefügg a Magyar Kormány által támogatott topolyai fociakadémia felépítésével, amelynek egy regionális utánpótlás-nevelés a célja - emelte ki Zsemberi János, a TSC főtámogatója. „A topolyai fociklub egy regionális fociklubbá fogja kinőni magát, valójában csak földrajzilag helyezkedik el Topolyán, de az összes környékbeli, elsősorban Bácska területén, illetve Nyugat-Bánátban található településeket is be akarjuk kapcsolni a munkánkba, alközpontok formájában, gyerekeket akarunk onnan hozni, gyerekeket akarunk nevelni a számukra is, és nemcsak a Topolyán nevelendő 150-200 gyerekről lesz a jövőben szó, hanem mintegy 1500 gyerekkel fogunk foglalkozni.” A topolyai fociakadémia a terveztetés fázisában van, a tervek szerint jövő ilyenkorra már működni fog.
Topolya
TSC

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű