Ugrás a tartalomra

Bemutatkozott a TSC, a topolyai labdarúgóklub új vezetősége (videó)

2017.06.07
16:52
A sportigazgatói posztra Szabó Zoltán került, az első csapat pedig Petar Kurćubić személyében új vezetőedzőt kapott
A sportigazgatói posztra Szabó Zoltán került, az első csapat pedig Petar Kurćubić személyében új vezetőedzőt kapott. A TSC fejlesztése összefügg a leendő magyar kormány által támogatott topolyai fociakadémia felépítésével, amelynek a regionális utánpótlásnevelés a célja - hangzott el a sajtótájékoztatón. Az első csapat a harmadik helyet érte el a szerb liga vajdasági csoportjában, így esélyes, hogy a következő szezonban az első ligában folytatja a játékot. Az erre való felkészüléshez új szakemberekre van szükség. Palágyi Szabolcs, klubelnök, TSC: „Ismerve klubunk céljait, tehát, hogy magasabb osztályban játsszon a csapat, ahhoz úgy gondolom, hogy kevesen voltunk, tehát a magasabb osztály, gondolok a felnőtt csapatra és emellett természetesen a fiatalokat is szeretnénk magasabb posztokra juttatni. Ide sokkal több emberre van szükség és fontos, hogy olyan emberekre, akiknek már van sokkal nagyobb tapasztalatuk, mint nekünk.”A felnőtt csapat felerősítéséhez új tapasztalt játékosok igazolását tervezik - mondta az új sportigazgató, Szabó Zoltán. „A céljaim, terveim azok, hogy egy olyan csapatot alakítsunk ki, amely első ligában fog játszani, mi már azt tervezzük, hogy egy olyan csapatot tudunk összehozni, amelynek zöme, ha nem az első idényben, de a második idényben megtámadja a szuperligát. Olyan játékosokat hozunk, akik nemcsak egy évre, hanem több évre is eljönnek és olyan játékosok, akikre lehet építeni.” A TSC fejlesztése összefügg a Magyar Kormány által támogatott topolyai fociakadémia felépítésével, amelynek egy regionális utánpótlás-nevelés a célja - emelte ki Zsemberi János, a TSC főtámogatója. „A topolyai fociklub egy regionális fociklubbá fogja kinőni magát, valójában csak földrajzilag helyezkedik el Topolyán, de az összes környékbeli, elsősorban Bácska területén, illetve Nyugat-Bánátban található településeket is be akarjuk kapcsolni a munkánkba, alközpontok formájában, gyerekeket akarunk onnan hozni, gyerekeket akarunk nevelni a számukra is, és nemcsak a Topolyán nevelendő 150-200 gyerekről lesz a jövőben szó, hanem mintegy 1500 gyerekkel fogunk foglalkozni.” A topolyai fociakadémia a terveztetés fázisában van, a tervek szerint jövő ilyenkorra már működni fog.
Topolya
TSC

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.